Prygbög ?

Efter mycket strul och skit ifrån Telenor med trasig telefon som bara går sönder hela tiden så "fick" jag en Iphone 16 gig vit idag, kostade mig iof 1000 kr nästa faktura, plus 6 extra månader i bindningstid, men jag "tjänar" ändå 6000 kr på telefonen, Tack till Andreas på Telefon, jävligt bussig kille, puss!!


Någon frivillig ?

Någon frivillig som vill ställa upp som modell i veckan/helgen ? Kommer behöva testa ett nytt objektiv, sjäkvklart blir det en session, som blir ännu bättre nu med ett bättre objektiv.. Tveka inte....

Så gör många tidningar, modeller smalare med större bröst..

Tänkte bara visa en före & efterbild på hur man kan göra en modell som har lite bredare höfter, lår och midja, till en smal modell med perfäkt midja m.m.. Denna retuch andvänds mycket mer än vad vi vet och vill veta..

Kommer inte i nuläget gå in på hur man gör i detalj, eftersom det är tidskrävade och jobbigt.. Men funktionen heter GÖR FLYTANDE i photoshop..

OBS!
Jag ska säga att jag överdrivit retuchen bara för att ni ska få en inblick och se hur mycket man kan göra!!!Det är inte helt 100% bra gjort, men nu ser nu iaf skilndaden, och hur stor
skilndad man kan göra på en bild.. Skrämmande kanske ?

P.s
Har bara en gång imot min vilja gjort en sådan här retuchering på en modell.
Tycker man ska vara nöjd över det man har..

/R

Hur vill ni att jag ska göra / visa er ?

Har fått många kommentarer om att det är folk som vill veta mer om hur man retucherar eller vill ha hjälp. Därför undrar jag nu till mina bloggläsare, hur ni vill att jag ska förbättra för er, så ni kan lära er bättre ? Kan ni ge mig tips så vore det toppen.. Vad vill ni mer att jag tar upp här på bloggen, har ni önskemål ?

Jag ska försöka göra så gott jag kan..


Vill du göra en plåtning ?

Är du & dina vänner intresserad av att göra en Stuido eller Location plåtinig tillsammans? Just nu finns lite tid över och jag sitter och planerar nya fräsha och coola idèer.. Ni kan vara upp till 3 personer om ni vill, ta med syrran, pojkvännen eller bara polarna..Nu kommer ha det sjukt skojj!

Lite hur en photosession fungerar:
Först bestämmer vi tillsammans vad för bilder som vi ska göra/eller vad som passar bäst, stuido eller ute (location) Efter att det är bestämt så möts vi upp, Du/ni blir sminkade. Sen börjar själva plåtningen, du/ni kommer få hjälp under fotograferingen om hur ni ska stå/posa m.m. Efter fotograferingen så tittar vi igenom alla bilder tillsammans, väljer ut som bilderna som vi tycker ska retucheras/redigeras.. Innan ni sedan åker så får ni alla bilder på en CD direkt. Dom bilderns som ska redigeras & retucheras levereras innom 2-4 dagar..

Allt detta får ni för totalt (om ni är 3 pers.)  2000 kr
Är du ensam eller två st blir priset 800 kr per person..
PASSA PÅ NU! HAR BARA 5 LEDIGA DAGAR KVAR I APRIL / MAJ!

För mer info, maila till petersson_robert@hotmail.com


20.00

Tv 4 sporten, Godnatt..
Imorgon kommer bloggen att visa mer retucheringsknep..

Shopping Shopping..

Hade ju planerat en plåtning idag med en tjej, hon dök inte upp, men ringde sen efter 4 timmar, bad om ursäkt och skylde på en massa orsaker, aja, bara gå vidare!  Istället åkte jag till Kista Galleria och tröst shoppade hos min kompis som "äger" Brothers butiken där.

Blev en regäl påse med b.la 2 par jeans, 3 t-shirts, 2 pikèr och en sommar jacka, och hem kom jag nästan 5000 kr fattigare, men men.. Bara jobba lite hårdare i veckan som kommer..


Retuchering av glamourbilder..

Tänkte bara visa lite snabbt hur en före & efterbild ser ut när det gäller ifårn en Glamour plåtning.. Det är ifårn en plåtning som jag gjorde för snart 1½ år sedan med Helena.. När man gör glamour bilder så är det sjukt mycket retuch som gäller.

Ska visa om några dagar hur mycket retuch tidningarna Slitz, Moore och FHM andvänder sig av, det är sjukt mycket, och man kan inte tro att det är sant på vissa bilder..


Bilden innan retuchering/redigering. Som ni ser så ser bilden inge vidare ut, massa fel i den.


Den färdiga bilden, retuchen på denna bild tog kankse 40 min...

Fredrik Fredrik...

Vissa som skriver kommentarer har ingen aning om saker och ting...väx up...

Klockan går, ingen modell..

Klockan går och går, men modellen Elin har inte hört av sig, Får väl hoppas på att hon glömt stälal fram klockan, och tror fortfarande att den är 9 bara... Tyvärr händer det ibland att modellerna skiter i och höra av sig, vilket är sjukt dåligt! Då har man slösat bort onödig tid som man kunde ha gjort massa annat på... Men men, frå hoppas att hon ringer snart...

Godmorgon..Glöm inte sommartid idag...

Godmorgon alla blogg läsare, ni har väl inte glömt och ställa fram klockan idag ? Egentligen är kl nu bara 06.45, men då ställer man fram kl, så nu är den 07.45.

Nu ska jag börja fixa och rigga lite saker i min stuido, för kl 10 kommer Elin hit för att göra en plåtning.. Bilder och lite behind the camera bilder kommer upp direkt efter plåtningen, så håll ut...


Imorgon blir det mer plåtning och retuch..

Imorgon bitti kl 10 blir det att plåta, det är Elin som kommer hit och ska plåta fräsha, snygga och senuella bilder.. Eftersom det är betaljobb så är det hon själv som får välja vad för bilder hon vill göra..


"Ta fram" modellen mer i en bild.

Tänkte nu visa lite hur man gör för att "ta fram" eller göra så modellen i en bild får lite mer uppmarksamhet än bakgrunden. Svårt och förklara, men jag tänke försöka visa er nu, och hoppas ni förstår vad jag menar!

Slänger upp lite bilder samt en förklarar nu, så hoppas jag ni ser och förstår...


Bilden utan retucheringen "Glow"


Bild med retucheringen "Glow"

Hoppas nu att ni förstår ? Nu ska jag visa er i Photoshop också hur ni gör detta..

Steg 1.
Först gör ni ett nytt lager i Photoshop.
Sen andvänder ni verktyget lasso, rita runt modellen eller där ni vill ha effekten.. se bild..

   

Efter att ni ritat runt modellen/personen, eller vad det nu är så Går ni upp till menyn MARKERA sen väljer ni OMVÄND. Då markeras det ni har gjort, fast omvänt, så ska det vara.. Sen efter det går ni upp till MARKERA igen, sen väljer ni LUDD. Då får ni upp en lite ruta i photoshop där ni kan skriva in antal pixlar där. Nu kan ni bestämma själv, jag brukar köra på 200. Altl berro lite på hur stark övergång ni vill ha, Testa er fram...

Nu är det vikigt att det lager som ni gjorde i början är markerat, eller att ni ser till att den är i det lagret ni ska jobba med nu.. Nu ska ni också se till att färgen ni ska fylla bilden med är Svart, den ser ni i verktygspalletten, fröst är det vit som första färg, sen är den svart under, så ska den vara.. (Ni kan om ni vill ändra ifrån svart till röd, grön, blå eller vad ni själva vill ha för färg)

Nu när det är svart som är som "bakgrundsfärg" så går nin på REDIGERA och sendan FYLL. Då ser ni väl vad som händer ? Kanske lite för svart va ? Då går ni ner där ni har alla lager i photostop och där finns det en "spak" där man kan välja hur mycket man ska fylla med i %, se även bilden..

Där kan ni dra fram och tillbaka beroende på hur mycket ni vill..

Hoppas nu att ni lärt er något, och att jag har kunat förklara för er hur ni ska göra! Annars är det bara och skriva en kommentar så kan jag hjäpa till..

Slänger upp en video till så ni ser hur jag gör.


Snabb kurs i retuch..

Tänkte nu visa lite snabbt och enkelt hur man på under 2 min retucherar och fixar en bild så att den blir lite roligare... Att retuchera behöver inte ta så lång tid, sen rä vi ju alla olika, vissa vill ha mycket färg i bilderna, medans vissa vill ha lite mörkare och lite mer råa bilder..

Jag föredrar att ha lite färg, men ändå gå lite åt det råa håller.. Slänger nu upp en liten film här så kan du se skillnaden mellan en oretucherad & retucherad bild...


Denna retuch tar inte mer än 2 min..

Ska nu försöka beskriva lite hur jag gjort.. Lägger upp en bild så du förstår lite bättre..Ok, då kör vi..

Steg 1.
Under nyans/mättnad kan du ädra färgen i bilden, om bilden ska ha starkare eller svagare fäger, testa och leka lite med detta verktyg. Jag hade på denna bild: Nyans 0  Mättnad: -36 Ljushet: -2

Steg 2.
Intensitet/kontrast, här kan du också göra bilden lite ljusare & mörkare..Jag brukar låta Intensiteten vara, men kontrasten brukar jag dra på några plus, testa och lek där också, ju mer kontrast desto mörjare blir bilden på dom mörka ställerna..

Steg3.
Färgbalans, här kan du göra & leka mycket med färgen i bilden, beror helt på hur du vill ha färgerna i bilden, lek och testa dig fram och hitta en färg i bilden som passar dig..

Steg4.
Nu till min favorit i Photoshop, Fotofilter. Här kan du göra så att färgerna i bilden blir "mindre", nästan så att bilden blir svartvitt.. Jag gillar denna funktion jätte mycket, Välj vilken färg du vill att bilden ska ha, sen är det bara och välja tätet..

Steg5.
Att lägga på en Glow effekt, det ska jag visa senare idag.. Det är en effekt som gör så att modellen i bilden får mer uppmarksamhet, eller att man "markerar" in modellen i en bild...

Har ni frågor eller synpunker, skriv en kommentar så ska jag svara på era frågor...
Godmorgon..

Godmorgon alla bloggläsare, idag var ju tanken att jag skulle fota med Micke. Men eftersom det snöade sjukt mycket igår så kommer vi nog skjuta upp plåtrningen tills snö försvunnit. Trist att det ska börja snöa när våren är på väg..

Så idag blir det att retuchera bilder, och det tänkte jag visa lite här på bloggen, hur man ganska enkelt kan fräsha upp bilder som man har..

Så runt 12-13 idag så kommer du kunna se lite tips & trix i photoshop...


Reklambild ?

Satt och tittade genom lite bilder igen som jag och Carolina gjorde här om dagen, hittade då denna bild, som efter lite retuch påminner mig om en reklambild för något parfym eller så...

Vad tycker du ?
Grattis Carolina, blev så nöjd med bilden att den nu ligger som skrivbordsbakgrund, haha..

Vill du bli plåtad ?

Just nu söker jag intressanta ansikten/modeller för att göra en helt ny portfolio inför sommaren 2009. Håller även på att starta upp en fotoprojekt som ska hålla på under sommaren.. Så känner du att du skulle vilja ha fräsha och snygga bilder på dig, hör av dig till mig så kan vi prata genom en plåtning.. Inget är omöjligt..


Fuck off..

Yttligare lite mer bilder ifrån plåtningen med Carolina, sjuukt bra och roligt tjej att jobba med! Denna gång är det bilder ifrån stuidon som jag lägger upp...       

Lite före & efter bilder..

Tänkte nu bara visa lite skilnad på hur det blir när man retucherar bilder efter en plåtning..Det finns sjukt mycket man kan göra..Om någon dag tänkte jag visa hur man retucherar/redigerar en tjej som är väldigt mullig, och gör henne till en smal tjej på 50 kg, Det går, tro mig...


Vad tycker ni ?


Lite retucherade bilder..

Nu slänger jag upp några retucherade bilder ifrån plåtningen idag.. Måste säga att Carolina är sjukt jäkla bra modell & lätt tjej att jobba med. "Sätter" nästan alla bilder, blir inte många bilder man behöver slänga.. Kan nog säga, utan att ljuga att hon är en av dom bättre mode/fashion modellerna som jag jobbat med..

Dessa bilder är tagna på Drottningholm i Sthlm, efter en timme åkte vi hem och plåtade resten i stuido. Dom bilderna kommer upp inom några dagar...

Godnatt!!       

       

Smakprov ifrån plåtning..

Vi började plåta på drottningholm i Sthlm, Här kommer ett smakprov..
Nu fortsätter plåtningen i Stuidon..


Skilnad på naket och naket..

Det är otroligt stor skilnad på naket och naket, ibland vill man göra nakenbilder bara för att få skapa den där snygga, fräsha bilden. Men om man säger naket till någon modell eller person så tror många att det är en bild där en modell ligger och fläker ut sig och visar allt, nej nej. Det finns så många vackra nakenbilder.

Om jag ska vara helt ärlig, och det ska man väl ? Då kan en nakenbild där en modell sitter ner vara mycket mycket snyggare än en modell som sitter ner med kläder på. Eller har jag fel ?


Bild  på Christine som jag tog för ett år sedan..


En känd nakenbild på madonna, inte direkt fräsh..

Photosession idag..

Idag blir det en photosession med Caroline och hennes kompis.. Teman blir mode, fashion och sen ska vi försöka göra snygga jeansbilder, men lite inspiration ifrån reklam branchen.. Hoppas bilderna kommer bli bra...

Ska eventuellt försöka sända plåtningen live här på bloggen, Blir ett test. Men annars så kommer det upp en film senare på bloggen..
Ifrån vardagsrum till studio på mindre än 10 min...

Jag gör som många andra fotografer, väljer att fota hemma istället för att slösa tusenlappar och hyra stuido.. I Sthlm får man betala mellan 1000-3000 kr för att hyra en studio en dag, det är sjukt mycket pengar! Istället väljer jag att fota hemma. jag personligen tycker att jag får minst lika bra bilder.

Imorgon, Torsdag och kanske i helgen har jag inplanerade betalplåtningar, därför fixar jag min stuido idag..

Nu är jag på väg in vill jobbet.

0-121bafc7b372b4ef8f42c69e22e54f13.png

Nu är jag på väg in vill jobbet. Alltid lika roligt och jobba. Trist bara att det är minus 5.3 grader


Idag kommer jag att testa på och

5756ee675998b2571758f2eac5634193.png

Idag kommer jag att testa på och mobilblogga ifrån jobbet. Lägga ut bilder och text varannan timme typ. Hörs


Fiske i Argentina..

Pappa har varit där 2 gånger tidigare och fiskat. Jag e sjukt sugen på och följa med nästa gång han åker. Så otroligt vackert landskap, och väldigt stora fiskar...Tyvärr kostar en vecka fiske ca 35.000 kr. Men eftersom pappa känner han som ordnar resorna dit så betalar vi bara för flygresan, resten får vi gratis...


Öringen väger runt 10 kg, i sverige är en normalstor på 4 kg..


Flamingos ser man lite var stans..


Storslagen natur..
Silicon, ja eller nej ?

Vad föredrar du ?


Helena som modell, ny retuch på bilden..


En rikigt bra Sexleksak..

Måste bara bryta denna blogg ifrån allt seriöst prat om Thailand, fotosessioner m.m. och skriva lite om en sjukt cool och intressant sexleksak.. Har en tjejkompis som jobbar på en av Sthlm`s största och kanske fräshaste sexshop. Hon rekomenderar att man ska köpa ett trådlöst ägg till sin partner, tjejen stoppar in ägget som är ca 6-7 cm långt, och killen kan sköta dom 10 olika hastigheterna med en trådlös fjärrkontroll. Tänker er vad sjukt roligt man kan ha med en sådan grej ? Man går på stan, shoppar m.m. Helt plöstligt så börjar det vibbrera i tjejen och hon blit alldeless till sig.. hahaha.

Tycker ni som är par borde springa och köpa en sådan leksak på en gång.. Beskök gärna: http://martinshop.se/Ägg/cid/104_2137_2238


Skapa grymma bilder...

I veckan ska jag försöka skapa mer och fler coola och fräsha bilder.. Tror att jag kommer fota tis, ons & kanske torsdag.. Ska göra mode, fashion och porträttbilder... två av plåtningarna är betaljobb...


Ser ut som leksaksplan..

Bilderna är tyvärr överexponerade, men bilderna blev bra ändå. Jag tycker flygplanet ser ut som ett leksaksplan, är det någon som håller med ?
En sväng till Arlanda...

Vad gör man en morgon om man har tråkigt och vändret är sådär ? Jo, då åkte jag till Arlanda med kameran och passade på och plåta lite, var dock rätt kallt, så det blev bara en timme där ute...


Planet på denna bild är otroligt långt bort, men med mitt 300 zoom så kommer det ändå rätt
nära, och att man kan se att det är ett SAS plan..


Ni ser, med 300 zoom får man denna bild...


Boeing 747 ifrån Malyisian Airways landar på Arlanda, otroligt stort plan..


Robinson 2009

Jag mins dom första avsnitten av robinson för kankse 10 år sedan, då bodde jag hemma, laddade upp med dipp och grönsaker varje gång innan robinsson sändes på Fre, eller var det lördagar ? Aja.. Idag blir det också att ladda upp med lite godis och snacks, sen titta Robinson...


Jag har sökt till Robinson en gång i tiden... hahaha..

2 timmars cykling..

Jonas ringde mig kl 09.00 och frågade om jag skulle med ut och cykla, ja visst sa jag.. Blev en 2 mil lång cykeltur och ca 2 timmar, inte spciellt fort, men det var mycket skog och grusvägar.. Är nu helt slut och ska duscha...


Nu är jag tillbaka i rätt tid...

Skönt att det gick så snabbt denna gång att komma tillbaka till Svenska tid... Första dagen var inge vidare, somnade 19.30 och vaknade 04.00. Men igår gick det betydligt bättre, somnade 23 och vaknade 07.00, skönt!

Idag blir det nog rätt lugnt, ska ut och cykla någon timme med Jonas, sen inget planerat...


Hittade plånbok, ringde och lämnade tillbaka..

Idag när jag åker ifrån stan ut till Hässelby för att titta på ett jobb så ligger det en plåtbok mitt på en 70 väg, jag stannar och sätter på varningsblinkerserna, kliver ut bilen, springer över halva vägen för att hämta plånboken. Hur faana kan en plånbok hamna mitt i vägen? Det fanns ingen gångväg i närheten heller...

Iaf så öpnnar jag plåtnboken efter att jag satt mig i bilen, där i ligger körkort, visakort, 1250 kr i kontakter och massa andra kort och papper. Plånboken visar sig tillhöra en tant som heter Ingamarie och bor i Barkaby. På ett kort i hennes plånbok ifrån Sophia hemmet så stog hennes hem tel nr.. jag ringer dit och frågar om hon tappet en plånbok, Nej svarar hon, är du säker säger jag ? Damen som är född 1933 går och tittat i sin handväska, och dömm av förvåning så finns den inte där, hon vet inte hur hon har tappet den. Börjar kankse bli gammal..

IAf så åker jag med plånboken till hennes hemmahörande adress och lämnar över den, hon blir så glad att hon börjar gråta och ger mig en stor kram, hon ville sen ge mig 500 kr som hittelön, men jag säger nej.. till slut går jag där ifrån med 250 kr som hon tvingat på mig typ....

Tänk själv vad glad man skulle bli om man fick tillbaka sin tappade plånbok med alla pengar i... Känner faktiskt mig rätt stolt över att jag hittade den och lämnade tillbaka den, kändes också roligt att den var en gammal tant som tappat den..

aja, så gick det till....


Det var inte denna plånbok som jag hittade, detta är bara en bild på någon annans...

Dags och börja fota igen..

Nu var det länge sedan jag fotade. Så nu är ja lite sugen på och börja göra fräsha & coola bilder igen.. Dock så hinner jag knappt inte med några "gratis" jobb längre, men betaljobb kommer det att bli, har redan 3 bokningar inplanerade.
Min stuido...

Under Feb månad hittar du rätt mycket modellbilder, sen finns det under olika månaderna,
bara  titta på bloggen så ser du lite hur bilderna blir, och får en egen uppfattning om hur duktig jag är...

http://robertpetersson.blogg.se/2009/february/

Lite bilder ifrån Thailand 2009

Slänger nu upp lite bilder ifrån dom 14 dagarna som jag var nere i Thailand. Totalt på 14 dagar blev det 30 min solning för mig. hahaa. Jag åkte inte ner för att sola & bada, åkte ner för att fixa det sista med lägenheten, hjälpa Peter min kompis med hans lägwenhet mm. Det blev nästan jobb varje dag där nere...

Ledsen att kortet kommer så konstigt på blogget, vette faan varför...

     
       
   
     
     
   
     
     
     
   
     
   
     
 

Bilder kommer imorgon, ni får nöja er med en film..

Imorgon kommer jag att lägga upp massvis med bilder ifrån Thailansresan som ni inte fick se på bloggen, men under tiden så lägger jag upp en film där jag gör min tatuering. Det är mamma som filmar..


Tiger tattoo..

Nu är jag hemma igen..

Nu är jag tillbaka till Sverige igen, resan gick bra, men är sjukt trött.. Ska vila lite, sen kommer ett blogg inlägg med massa bilder...

Tack alla ni som följt mig på bloggen, snart hemresa..

Vill tacka alla som följt mig på min blogg när jag varit i Thailand.. Har haft runt 45-65 unika besöka per dag, det tycker jag e rätt mycket, tack alla ni, och hoppas ni har haft en bra & rolig läsning...

Nu sitter jag på flygplatsen i Bangkok, och ska snart få en timmes fotmassage, sen är det bording..

Ses imorgon när jag e hemma, då kommer massa bilder upp ifrån resan!

mera mat..

Det blev att äta en gång till. Mamma gick ner och köpte kyckling med ris, 120b för två personer, det är ca 14 kr var..


Äggmacka med kaviar..

Gott att äta en macka med ägg & kaviar, mmmmm. Lunch typ efter all arbete..


Sista timmarna, jobb jobb, strul strul....

Ntimmau är det inte många timmar kvar tills taxin kommer och hämtar mig och jag ska till Bangkok, och BMK. Men innan dess så har jag nu faaan jobbat klart. När köket och allt var på plats så skulle vi testa så det inte läckte något vatten, vad händer då ? Jo, det är stopp någon stans i ledningen, helt galet.. Efter uppsågade tak, så kom vi på att felet kan ligga i väggen. Så då började vi leta i väggen, två stora hål fick vi göra, sen fann vi problemet. Det var sement i röret, som gjorde att det inte kom något vatten till köket, hur faaaaan det kan vara sement i ett vatten rör..

Iaf så fixade vi det nu, nya rör på plats, och just i detta tillfälla så håller dom på och murar igen hålerna, även taket är nu fixat.. Skönt. Nu slutar jag jobba för idag, om bara några timmar ska jag till Bangkok..

Kommer att skriva blogg ifrån Bkk samt flygplatsen sen..


Mr one shop bilar fram vattenröret som det är stopp på...


Vattenledningen som det är fel på, fick bila upp rätt mycket..


Felet hittade vi i taket sen, jävla sement i en t-koppling, fuck....Här ser ni sementet i rörer, vilket gjorde att vi fick jobba 6 timmar med att lösa problemet.
Säger det, att jobba med thailändare är blaha blaha, haha...


Blixtar & dunder.

Blixtar & dunder, magiska under, ahha. Nu är det iaf ett jätte stort blixt oväder här i Bangsean, det är andra gången som jag ser det i Thailand, det är inte ofta, men det händer.. Var en snabbis på HomePro, blandning av Bauhouse & Elgiganten.. Köpte lite vatten grejer till Peters lägenhet... Nä, nu blir det ner och jobba igen.. Hörs senare..


Dagens frukost & kökbord blir databord..

Alltid lika gott och äta frukost och sitta en balkongen med en temp på runt 22-23 grader... Men idag verkar det som att det blir lite mulet, vilket bara är skönt då det är rikigt jäkla varmt här nere... Mamma fikxade frukosten till mig, tack!Rostad bröd med skinka, ost & tomat, gott!!


Mamma köpte ett köksbord, men nu fungerar det som databord istället, haha...


Godmorgon Sverige..

Idag blir det jobb och massa fix innan jag åker upp till Bangkok och MBK, sen efter 2 timmar där blir det flygplatsen...

Sista middagen i Thailand..

Ikväll blev det den riktiga sista middagen här i Thailand, och med mamma. Imorgon eller egentligen i över morgon kl 00.45 går mitt flyg tillbaka till Sverige.. Så imorgon kl 19 Thai tid så åker jag till Bangkok, shoppar på MBK två timmar, sen tillbaka till flygplatsen..

Men imorgon blir det jobb 4 timmar och två timmar solning, sen är jag fri för att göra vad jag vill..

5 timmars jobb idag..

Idag har jag jobbat ifrån 11 tills nu, det är typ 5 timmar. Har sett till så att peter har fått sitt kök på plats. 4 Thailändare var här ifrån Index där peter köpte köket, dom kom hit, satte upp det och gick! Sen var det min tur att ta över, Borra och såga så att jag fick plats med en diskho, sen koppla in vattnet och avlopp.. Så vipps så har han nu ett fungerade kök.. även fixat så han har gardiner nu som skyddar lägenheten mot solen. och slutligen fixat el till kylskåpet..

Kan ju säga det att det är sjukt varmt och jobba här nere, jag fattar inte hur thailändare klarar av det, jag svättades ut 3-4 l kankse på 5 timmar.... Iaf så blev det bra. Slänger upp lite bilder på hur arbetet  och slutresultatet blev...

           
Ledsen för dom dåliga bilderna, tog med mammas kamera som hade skitig lins, sorry...

Frukost..

Morgonens frukost består av varmmacka, jouise, och yogurt, så gött.. Sitter nu på balkongen och känner att även denna dag kommer bli varm..


Kvällens film, Into the wild..

Hur bra är inte den filmen ? En av dom bättre och gripande filmerna som jag sett.. Sen att filmen är baserad på en sann historia gör ju inte filmen sämre direkt... Nu börjar kl bli runt 22.00 här i Thailand, och ska titta på film med mamma, sen dags och sova.

För imorgon blir det att jobba för fullt i min kompis Peters lägehenhet.. Han åkte bara ner 4 dagar för att köpa lite möbler, men imorgon kommer leveransen av allt och köket, så imorgon blir det och installera kök, diskho, blandare m.m., fullt ös...


24 kr på en dag...

Det kostar inta många kronor och leva här på en dag, iof har jag en lägenhet och bo gratis i, sen en moppe som är betalt, men om jag räknar med vad det kostar att köpa mat här en dag så är det inte mer än 24 kr...

Idag åt jag frukost hemma, gratis..
Lunch, Kyckling med ris,(kow pad gai), 8 kr..
Middag, friterad kycklingsbröst med klibbris, 12 kr..
Sen lite vatten under dagen 4 kr...
Totalt 24 kr på en dag, haahah, helt sjukt...


Frukost..


Lunch, kyckling med ris, (kow pad gai) 8 kr.. På resturang Mammas...Friterad kyckling med klibbris (sticky rice), såå gott och äta på balkongen..

 


lite shopping på Index

Index är som ikea i Sverige typ, men dock rätt dyrt för att vara Thailand tycker jag.. Tog våran chafför dig, Mr pilott. Mamma vågade inte åka bakom mig på moppen, haha.. Blev lite shopping idag, mamma ville köpa tavlor och sånt skit... 


Index, bra skit där, möbler m.m Fri hemleverans..


Bussarna är iaf färgglada här i Thailand...


Man får passa på och gå över gatan när det inte kommer någon trafik....


Mamma på en "gris" bil..

Apberg, lunch och buisness

Tog en tur med mamma upp till apberget, många apor och väldigt fin utsikt. Efter det åkte vi till "mammas" en rikigt thai resturang som är otroligt billig, 20 kr för två stora luncher och varsin pepsi.. Efter det åkte jag ner till Grace Grand Home office för att fixa det sista med Peters betalning, jävla meck, att göra affärer i Thailand är inte lätt..

I eftermiddag ska vi åka igen, nu är det för varmt för att göra något, så nu passar jag på och fixa lite i lägenheten och skriva lite blogg...


Mamma tillsamans med bergets kung, hahaha...


Kyckling med ris, 7 kr (kow pad gai)


Mammas, mest Thailändare som äter här, men så billigt & sååååå gott......


Att göra affär med Thaiare är svårt, spciellt när man ska förklara att man fört över pengar och
det enligt svenska normer, och svenska banklagar...

1 timmes solning & nya polare..

Idag har det blivit två timmars jobb med Peters lägenhet, och en timmes solning på terassen, det räcker gott & väl, såå varmt att man knappt klarar av en timme..Snart ska jag & mamma iväg på en liten moppe tur rutn bangsean, åka till apberget och sen små handla lite..

Här om dagen var mina två "polare" uppe i lägenheten och fixade internet åt mig.. Mr Chang, den unga killen (runt 30) är elektriker här i huset och jobbar, den tjocka, Mr Shop, eller vi kallar han, Hustomten.. han jobbar här också som allt i allo, även vakt på kvällarna.. Rikigt härliga och glada killar...


Mr chang & jag. Skön och glad lirare, pratar kanppt något engelska...


Mr Shop, eller vad han heter, vi kallar han hustomten...

Godnatt

Nu säger jag & mamma godnatt här ifrån Bangsean och Thailand, kl e 22.30 och dags och sova, imorgon blir det moppe tur..

Solnedgång vid huset...

För en dryg halvtimme sedan så gick solen ner vid grannhuset som håller på och byggs mitt i mot, otroligt vackert och se. Sitta på balkongen och bara titta när solen går ner, finns det något bättre ? Ja, kanske vara på en strand och se solen gå ner...

Snart dax och kolla lite film, men först blir det kyckling med ris, 18 kr för två personer, billigt!!Ännu en till tatuering..

Så, nu har jag nog gjort min sista tattuering, 3 timmars pinande, denna gjorde faktiskt jäkligt ont.. Hade funderat länge på om jag skulle vilja göra en Buddha tatuering eller inte, dels för att det är en tatuering, sen dels för att göra den rätt och göra så att man respekterar dom som är buddhister, men jag pratade med två stycken här nere och fick "godkänt" av dom..

Valde att göra min tattoo hos TIGER TATTOO i pattya, rikigt seriös kille.. Slänger upp en bild på tatueringen, fler bilder som mamma tog under tatueringen kommer upp senare under dagen!


Berry skissar fram min tatuering...


Gjorde faaan rikigt ont, 3 timmars lidande...


Berry jobbar på..


Slutresultatet... Dock svullen & röd....

Se LIVE ifrån thailand..

Nu kan du se live ifrån min lägenhet i Thailand... Dock så kommer jag inte hem fören kl 14.00 svenska tid, är på shopping med mamma..


Bye bye pappa..

Idag kl 21 lämnar pappa thailand tillsammans med min chef patrik , och hans bekant.. Ska bli skönt och bli av med han nu, Så nu är det bara jag och mamma kvar här! Imorgon ska jag och mamma ner till Pattya och shoppa lite, ska även göra en ny tatuering..

Lite bilder

Lite bilder lägger jag nu upp, varit runt på moppe i bangsean och tagit lite bilder...

           
       

37 grader & moppetur..

Otroligt varmt i Thailand, 37 grader & sol.. Idag var vi och åkte moppe, fick punka efter en timme, kostnad för att laga däcket & byta slang, 75 kr..... kommer nu att börja blogga mer, eftersom nu har vi fått igång internet...37 grader, och helt slut..

Nu efter golfrundan så fungerar internet jätte bra i lägenheten.. Kom nyss hem efter en 4 timmars lång golfrunda i 37 graders värme, det är den värsta golfrundan jag spelat, visseligen gick spelet mycket bra, men sååå jobbigt med värmen..

Nu ska jag iaf gå på en 2 timmars lång massage som kostar 120 kr.. Sen efter den ska jag sätta mig ner ocdh ladda upp massa bilder som ni ska få se....

Och imorgon åker Pappa & putte hem, och jag och mamma åker vidare ner till Koh samet...

Hörs!

Dagen lunch för 8 kr...

Dagens lunch blev, kyckling med phangan curry & soda, 8 kr typ, så billigt och så gott...
Kommer försöka skriva mer blogg inlägg nu, men vi har fortfarande problem med internet...

Idag kommer mamma ner..

Idag tidigt på morgonen kommer mamma ner till Bangsean och lägenheten, hon åkte igår med Thai och landar idag i bkk, 05.55.. Hon kommer att stanna här en månad medans pappa åker hem nu på Lördag, och jag åker hem nästa torsdag..

Idag kommer det bli att åka och handla massa prylar, blir att köpa saker till Peters lägenhet...

hörs senare, kanske 11-12 svenska tid...

Bilder på lägenheten...

Har tyvärr fortfarande inte fått igång internet här i lägenheten, så jag surfar nu med min mobiltelefon, det går, men det går otroligt sakta... Iaf så lägger jag nu upp lite bilder ifrån lägenhten, tagit med mitt vidvinkelobjektiv...

Skriver mer imorgon då dom lovat att internet ska komma igång,,

             

 

Lite olika bilder på lägenheten, poolen, och huset..

Kan inte sova...

Fasiken vad svårt det ska vara och sova då, har inte lyckats vända på dygnet än. Kl är 02.00 här tror jag och jag är pigg, jag försökte sova vid 21 thai tid, men somnade då bara en stund, nu har jag varit vaken i någon timme.. Ska väl försöka sova nu efter att jag skrivit klart detta blogginlägg...

Sitter iaf på balkongen nu, fläktar gör det, såå skönt! kankse runt 23.24 grader varmt, en behaglig värme..

Godnatt!


Bilden är tagen ifårn balkongen med lång slutartid, e så mörkt så man knappt inte ser..

36 grader i Thailand

Nu äntligen har jag fixat internet, alltid lika struligt och få saker och ting att fungera här i Thailand.. Iaf så är jag nu i Bangsean där lägenheter ligger.. Det är 36 grader och sååå varmt, lite moln.. Men synd och klaga kankse ?

Iaf så var vi idag på Bangkok Bank för att fixa med överförning m.m. Imorgon ska jag åka med min vän Fido som också köpt lägernhet, vi sak till Index och lite andra ställen för att handla möbler, tv m,m till hans lägenhet..

Nu e kl 21, och jag ska strax kolla lite film innan jag ska sova!
Hörs mer imorgon, roligt att det nu är så många som läser min blogg, puss & kram på er ifrån ett varmt Thailand...

       


Jag lever..

Jag lever med nöd & näppe, nja, så illa är det inte, har varit problem med min dator och mobiltelefon, har inte kunnat koppla upp mig på internet. Men nu kommer det och bli fler inlägg, hoppas kunna skriva 2-3 ggr per dag nu i bloggen, så håll ut, kommer börja skriva och lägga upp bilder ikväll..

Hörs!!

Äntligen i Bangkok, efter flygplansstrul..

Nu är vi äntligen i Bangkok efter strul med planet. Precis innan vi skulle lyfta ifrån Arlanda så börjar det läcka bensin/hydralikolja ifrån vingen, det tog drygt 3 timmar innan vi kom iväg.

Väl på planet så var allt toppen, satt vid nödutgång, vilket var sååå jäkla bra, gått om benutrymme..

Nu har vi checkat in på Ibis i Bangkok, ligger på Soi 4, toppen ställe, nytt fräsht. 1200b, (280 kr) för 2 personer..

Slänger upp lite bilder ifrån Arlanda och Bangkom. Nu ska vi vila i en timme, sen till MBK, och sen åka runt och titta lite i bangkok, kommer skiva lite senare på bloggen...


Strul med flygplanet..


Maten

Vackert..Incheckning..


Packat & klart

Nu är det packat och klart, tvättat och fixat. Nu ska jag snart hoppa in i Duschen för att åka över till pappa och ställa bilen där, sen vid 11 kommer Putte och hämtar oss för att sedan åka ut till Arlanda.

Jo, jag ska klippa mig vid 10 också, haha..


Thaiairways

Detta plan åker vi med idag ifrån Arldanda till Bangkok..
Tvätt, jobb, packa, frisören, arlanda

Jag ska väl egentligen inte klaga när jag ska åka till Thailand igen, men imorgon blir en jävla tajt dag.

05.00 - 07.00 Tvätt
07.00 - 09.00 Jobb
09.00 - 10.00 Packa
10.00 - 11.00 Frisör
11.00 - 13.55 Ut till Arldanda för att checka in och sen ta några öl, ahah..
Jobbigt schema va ?

Bränna fett..

Det blir inte bara sol & bad nere i Thailand, idag köpte jag ett par nya joggingdojjor, vätskebälte och två par löparstrumpor, det blir ner och träna också, eller rättare sagt, ner och bränna fett, hahaha..

Idag väger jag 86.7 kg, jag e knappast fet, men skulle vilja gå ner till 78, hahaha.. Vi får väl se om det går...
Tanken är att ut och springa/gå på morgonen då det inte är så varmt, kankse 1-2 timmar per dag!


Brev ifrån "snacks" företaget..

Mins ni få ca 3 veckor sedan då jag råkade på en plastbit i halsen och var tvungen att springa på toa och sätta händerna i halsen för att få ut biten?

Idag fick jag ett mail ifrån företaget. (Det ska tillläggas att det var jag som mailade dom och frågade varför jag inte hade fått något svar firån dom..)


Stockholm 2009-03-04


Hej Robert,


Vi beklagar verkligen att du satte ett främmande föremål som fanns i en av våra produkter i halsen, det måste ha varit mycket obehagligt. Vilken otrolig tur att du inte skadade dig! Främmande föremål ska absolut inte finnas bland våra produkter och vi ser allvarligt på det inträffade. Produktsäkerheten är högt prioriterat på företaget och vi ställer höga krav på våra leverantörer gällande kvalitet och produktsäkerhet för att säkerställa att ingen någonsin skadas av att konsumera våra produkter.


Anledningen till att svaret har dröjt är att vi har väntat på svar från leverantören i Holland som paketerar produkten. Det var en kartongbit i påsen samt flera små mjuka plastbitar, och anledningen till att de råkat hamna i påsen med Mexicanos har de ännu inte kunnat ge någon förklaring till. Vi har inte hittat något liknande i någon annan påse av samma batch. En förklaring kan vara att bitarna har lossnat då man öppnat kartongen som produkten ursprungligen förvarats i, och att de sedan har följt med mexicanoschipsen in i paketeringsmaskinen. Vår leverantör är nu i vilket fall fullt medvetna om problemet, och vi kräver att de ska sätta in åtgärder för att säkerställa att det inte upprepas.


Vi är mycket tacksamma för att du kontaktade oss och meddelade oss vad som skett, och som kompensation för din obehagliga upplevelse bifogar vi här 6 st värdecheckar som kan användas till att köpa Exotic Snacks produkter alternativt andra produkter ur vårt breda snacks/choklad- och konfektyrsortiment, som kompensation. Våra produkter hittar du på vår hemsida http://www.nilssonsgott.se/.


Vi önskar dig en härlig vår,


Med vänliga hälsningar


Maria Herentz                                            Anna Lind

Kvalitetsansvarig                                        Produktchef


Nilssons Gott AB


Sista arbetsdagen innan Thailand..

Idag är det den sista arbetsdagen innan jag åker till Thailand, imorgon kl 13.55 så lämnar jag Sverige för att åka ner till Thailand och lägenheten i Bangsean.. Dom 2 första dagarna ska vi vara i Bangkok, sen drar vi ner till Bangsean som ligger 1½ timme ifrån Bkk, sen är vi där några dagar och fixar med banken och lite skit, sen dom sista 5 dagarna åker jag ner till Koh samet för ha semester i semester...


Koh samet..

4500 kr på 4½ timme..

Vilka jäkla dag det har varit, dagen börjar med stress då ett projekt ska vara klart, sen ska jag ner i ett ventilations rum och fixa golvet där. Slipa av det med en maskin som först kom kl 12.30. Sen upptäcker vi att man måste använda en industridamsugare när man slipar golvet för att det dammar så förjävligt. Sen hade vi inte, och får den först imorgon bitti..

Aja, plåster på såren så gjorde jag ett jobb idag, efter mitt "vanliga" jobb, som jag hade fast pris på, måla vardagsrum & ett sovrum, pris 4500 kr, och det gjorde jag på 4½ timme, rätt bra. Slår man ut timmpriset så hamnar det på 1000 kr/tim, hahaahah.

Det är sådana jobb som gör att jag kan åka till Thailand lite då och då...


Kvällens film, Slumdog Millionaire..

Ikväll ska jag se filmen som fick 8 Oscar, Slumdog Millionaire.

Den handlar om Jamal Malik, en fattig, föräldralös 18-åring från Mumbais slumområden, är bara en fråga - och ett rätt svar - från att vinna ofattbara 20 miljoner rupier i det indiska "Vem vill bli miljonär", men steget mellan honom och miljonerna ser plötsligt omöjligt ut att ta då Jamal arresteras, misstänkt för fusk. För polisen berättar han den otroliga historien om livet på gatorna och om den flicka han blivit förälskad i och sedan förlorat. Jamal hävdar att han inte är intresserad av pengarna och då kvarstår frågan varför han är med i programmet och hur kommer det sig att han kan alla svar...?


Vaknar varje morgon till Rix morgon zoo

Vaknar varje morgon kl 06.00 till Rix morgon zoo, rätt skönt sätt och vakna till..


Jag målar svart (svartjobb)

Nu i veckan ska jag hjälpa min kompis och göra en fondvägg som är svart, men vita grenar på, ska bli roligt och göra det. Dels så ska väggen målas svart, sen är det ett svartjobb också *skratt* skojja med er bara, men bra betalt tog jag, 3000 kr, hahaha..


Kanske den coolaste nattklubben..

I Sep förre året var vi på en rikigt jäkla cool nattklubb i Bangkok, Bed super club, heter den och ligger nästan i dom centrala delarna i Bangkok, Soi 11, för dom som är intresserade! Inredningen och atmosfären är så häftig, svårt och beskriva med ord! Publiken på stället är bara turister, mest flygvärdinnor, piloter och annat folk som jobbar i Bangkok.

Nu när vi kommer ner på lördag så ska vi åka in till Bangkok för att stanna där 1 natt, då tänkte vi gå till Bed super club igen och festa..


Bed Super Club


Bed Super Club, soi 11 i Bangkok..

Kanske synd och klaga ?

Kanske synd och säga att det är mycket nu innan jag åker till Thailand, men så är det! Det ska städas, tvättas, göra ett jobb åt min kompis, det ska redigeras bilder, samt att jag ska sköta mitt vanliga jobb också. Men men, om 5 dagar så är jag nere i Thailand och i 34-35 graders värme, synd och klaga då kankse ?

Första biobesöket på 1 år, och aldrig mer...

Det var mitt första biobesök på kankse 1 år, om jag mins rätt.. Sist jag var på bio såg jag filmen Arn. Aja, iaf så är det sjukt jobbigt och gå på bio om man verkligen vill se en film, för det är ju alltid någon jävla idiot som glömmer stänga av telefonen, prata med sin vän, prasla med påsen m.m

Detta biobesök blev inte heller så jäkla bra, en jätte bra film, men bredvid mig satt två "jallas" tjejer och snacka med varandra, bakom mig satt något jävla par som prasla med påsen mitt bakom skallen på mig, ja alltid är det nått jävla fel när man ska gå på bio, haha..

Tur att Thepiratbay finns, så man slipper gå på bio oftare!


5 dagar kvar till Thailand

Om 5 dagar lämnar jag det kalla Sverige för att ta mig ca 850 mil till värmare breddgrader. Ska ner till Thailand och min lägenhet igen för att fixa det sista med papper och allt..

Åker med pappa & 3 bekanta som också köpt lägenheter där nere, sen 4 dagar senare kommer mamma ner. ska bli såå skönt och komma bort igen, verkligen toppen skönt!


Absolut den vackraste ön jag varit på, ligger 1 timme utanför Phi Phi..

Män som hatar kvinnor.

Idag blir det att gå på bio med mina päron, vi ska se filmen Män som hatar kvinnor. Jag har läst 5 böcker i mitt 27 åriga liv, och 3 av dom är Stig larssons trilogi, otroligt bra böcker...


Idag är det vasaloppet..

idag är det vasaloppet och jag kommer ligga i sängen stora delar av dagen, och bara ta det lugnt och tita på loppet på tv. Rätt skönt för en gång skull att inte göra så mycket på en söndag.


RSS 2.0