"De ville bara få av mig kläderna.."


fotograf: Anna Grzelez 2009

Hej Natalie, hur är läget denna söndag ?
Hej Robert! Det är bara fint!

Sommar eller Vinter ?
Sommar

Du gillar inte vintern som den är nu eller ?
Inte när det är ishalka och -15C

Så du är en sommar tjej ?
Absolut, det är jag..

Hur kommer det sig att du gav dig in i modellbraschen ?
Det var faktiskt en slump! Jag skickade in en bild till en modelltävling för några år sedan för skoj skull, det slutade med att jag kom med där och sedan rullade det bara på med erbjudanden om visninga och plåtningar..

Hur var första intrycket av modellbraschen då ?
Det var grymt roligt! Man lärde känna massa olika slags uttrycksfulla människor och även fast det var stressigt och massor av nya människor så lärde man sig snabbt att man var tvungen att ge allt och hade riktigt roligt på köpet..

Hur gammal var du då när du gjorde ditt första jobb ?
18 år.

Vad tyckte din familj & vänner om att du skulle bli modell och komma in i modellbranschen ?
Mina föräldrar tyckte att det mest skulle bli kämpigt och var osäkra på om det var det jag verkligen ville, men stöttade mig ändå så mycket som möjligt. Mina vänner tyckte det var ballt!

Tror du inte att många 18 åringar som har blivit fotograferade av en fotograf, och blivit erbjuden lite jobb ser sig som lite tuff & cool?
Absolut, men det påverkade ju inte hur de såg på mig, men visst var många avundsjuka och så...

När kom du i kontakt med Modellbilder.se första gången ?
jag blev medlem någongång under våren 2009

Varför blev du medlem?
Jag ville ha mer erfarenhet, träffa fotografer och testa på TFP!

(TPF, står för TIME FOR PRINT
Både modell & fotograf tar inget betalt, alla får tillgång till bilderna, vilket gör att modell & fotograf får bilder till sina portfolios..)Vad var ditt första intrycket av Modellbilder.se ?
Det var att det fanns väldigt många medlemmar och väldigt många aktiva fotografer, modeller och make up
Make up artister som ständigt ville utvecklas..

När du blev medlem på Modellbilder.se, blev du då kontaktad av många fotografer ifrån sidan ?
Det blev jag, det var många som såg att jag precis blivit medlem och var nyfikna helt enkelt

Vad skrev dom till dig?
Om jag var intresserad av visningar/plåtningar, mest tfp plåtningar med olika teman osv..

Viket var det vanligaste tema dom ville fota med dig ?
Eftersom det snart var sommar då så var det mycket förfrågningar om utomhusplåtningar så som Strand, Bikini, och underklädersbilder

Hur kändes det då att vara ung och oerfaren och få så många förslag ifrån fotografer som ville göra strand, bikini och underkläders bilder ?
Till en början var jag väldigt osäker på att man ens skulle träffas utan att jag kände personerna eller att man ens snackat på telefon, utan att allt skedde via mail, de hade oftast ingen riktig grund till sina ideér, och det gjorde att jag tvekade och svarade endast på de fotografer som jag såg hade gjort bra bilder med andra modeller.

Så många fotografer ville att du bara skulle dyka upp på en plåtning, utan att pratat med dom över telefon, och ta med dig snygga & sexiga underkläder & bikinis ?
Ja precis så var det..

Vad tänkte du då ?
Jag tänkte att det inte alls intresserade mig då, man har inte alls har någon kontroll på vad som skulle kunna hända om man träffades, inte heller då jag inte var så van modell och kunde posera utan att känna mig 110% rätt i endast en bikini med en man jag inte kände framför mig med kameran.

Hur många av fotograferna som du fick mail av, ville att du skulle göra sexiga bilder i underkläder & bikini? ?
Ca 8 av 10 av mina mail i min inkorg är bikini, underkläder eller "naket" förfrågningar, och då är jag alldelles ärlig

Så många ville göra nakenplåtningar med dig ?
Yes, endel ville endast göra nakenplåtingar

Hur känns det som oerfaren modell, och knappt inte gjort så mycket jobb, och få sådana här förfrågningar direkt när man blir medlem på en sidan ?
Det känns ganska konstigt, när de finns så många tjejer som går på det här också. Och när man tydligt och klart förstår att det ända de vill se är ett par nakna bröst och en rumpa..

Ifrån vilka fotografer fick du sådana här förfrågningar av ? var dom erfarna, oerfarna, unga, gamla ?
En del kallade sig erfarna pga att de plåtat väldigt många tjejer och hade väldigt mycket kontakter, endel var helt oerfarna och hade endast en visningsbild och hade kanske köpt sin kamera veckan innan. Dem flesta var över 35, endel uppåt 45-50.

Minns du något mail du fick ifrån någon fotograf ?
jag minns en fotograf på 47 år, som en dag hade skickat mig tre olika mail, olika formulerade om jag var villig att ställa upp på en strandplåtning med endast en vit skjorta att skyla mig med, bilderna skulle vara romantiska.
Jag svarade inte. Det tog en dag innan jag hade fått ett nytt mail och han tydligen hade "glömt bort" att han mailat mig och frågade istället om jag ville fotas i hans studio med tema "high fashion".

Fick därefter fick jag mail efter mail, tills jag var tvungen att be snällt att jag inte var intresserad.Vad tänkte du när du får sådana mail ifrån personer som skulle kunna vara din pappa ?
haha, jag tänkte bara ignorera dem. och det är sällan en man som skulle kunna vara min pappa och som vill ta nakenfoton är seriös, när bilderna inte heller skulle säljas eller vara med i någon reklam eller liknande.

Men av alla mail du fick, måste du väl ha tackat jag till någon plåtning ?

jag tackade ja till en visning, för underkläder, de som höll i den kände jag sedan en tid tillbaka.

Och sedan tackade jag också ja till fotografer som ville fota normala tema bilder, men som sedan också visade sig bara vara intresserade av naket.

Berätta om någon fotograf som ville ha normala bilder, men som sedan ville se dig naken!

Det började med att jag fick ett mail om en förfrågan om en test plåtning med en fotograf som hade fotat en massa olika tjejer genom tiderna som jag också hade hört talas om genom en vän jag gått en visning med. Jag tackade ja och han hade sin studio hemma hos sig.

För säkerhetsskull tog jag med min kompis och allt började bra........

Vi hade kommit överrens om en "varddagsplåtning" med skjorta, jeans och en "sommarplåtning" inomhus med ett linne och shorts. Det blev bra ljusa bilder, och han var typen av fotograf som sa åt mig när jag skulle frysa och röra mig igen, väldigt perfekt och noggrannt fotograf.

Sedan ville han testa en sk skuggsession med endast en ljuskälla som grund. Och då ville han ha siluetter, kurvor och helst utan bh. Jag började med ett genomskinligt linne jag hade med mig, till en öppen skjorta med bara bröst, jag var helt inne i vad han sa och sessionerna tog ca 6 timmar att göra..

Så du stog där utan något på överkroppen ?
Ja, Han ville ha mer och mer avklätt och tillslut när jag stod där barbröstad, och vi fortsatte prata, efter en stund kände jag mig ganska ensam där, min vän hade åkt, hem innan han ville se mer och mer avklätt..

Vad tänkte du då ? Var du inte rädd ?
jag var rädd, jag var ensam och hemma hos någon jag aldrig hade träffat förut.

Vad sa han till dig när du stog där barbröstad och så ?
han försökte hela tiden "om du kunde vrida på dig lite så man ser bröstvårtan" & "om du nu ler och ser lycklig ut" osv..

Kände du dig inte utsatt då ?
jag kände mig utsatt, det var nog därför jag en stund senare tog på mig mina kläder och gick därifrån.

Hur kände du dig sen när du lämnade stuidon ?
På något sätt kände jag mig lättad med att det inte blev så mycket mer, eller värre, men samtidigt var det jobbigt när han hade alla bilder och jag inte riktigt kunde kontrollera i vilka händer de skulle hamna i, när jag ändå alltid vill visa mig på bästa sätt inför nya fotografer och andra människor.

Var du rädd att han skulle publicera bilderna utan att du fick veta något, och vilka bilder han skulle publicera ?
Nej, vi hade vi skrivit ett kontrakt om vart bilderna fick och inte fick publiceras men jag hade ju inte fått bilderna i handen än

Och det litade du på ?
Nja, men jag hoppades..

Fick du bilderna någon gång ?
Jag fick bilderna efter ca två veckor, både de oredigerade & retuscherade..

Var du nöjd ?
jag var nöjd med de första sessionerna, men man såg ju efterhand på hur avklädda de började bli. I dagsläget skrattar jag mest åt hur jag kunde vara så dum och tänker att jag aldrig igen skulle falla för sådant.

Något annat någon / några fotografer har gjort ?
Jovisst, många fotografer som jag fotat och med har sedan velat sett mer naket, det är mycket vanligt..

Vanligt ?
Ja, det är vanligt bland fotografer ifrån modellbilder.se

Vad säger dom till dig då ? att du ska ta av dig mer och mer kläder ?
Precis, att "ge mig mer sexig blick" "ta gärna av dig....." m.m.

Vad skulle du säga till andra modeller som är unga & oerfarna, och som nyss blivit medlemmar på modellbilder.se ?
Jag skulle vilja säga till dem att inte lita på fotografer som ej kan visa upp några seriösa bilder för modellen, inte få tag i goda referenser eller lita för mycket på att träffa folk utan att ens haft telefonkontakt med dem innan. Komma överrens innan exakt hur hår/smink och kläder ska vara och helst köra på ett bestämt tema. Skriva kontrakt innan och alltd ta med en vän till plåtningar!

Om vi bortser ifrån dom snuskiga och oseriösa fotografer som du fått mail av och träffat, har du träffat några duktiga och seriösa fotografer som hjälp dig i utveckingen ?
absolut! har träffat fotografer som verkligen gett mig mer självförtroende och hjälpt mig fram i min utveckling som modell. Även andra modeller och människor som kommit långt och tipsat mig om andra vägar än modellbilder.se

Vilka är andra vägar än Modellbilder.se ?
castings, agenturer, andra modellsiter, statistpooler, även kontakta fotografer via deras hemsidor eller kontaktnät.

Ångrar du att du fotat med några fotografer ifrån modellbilder.se?
Egentligen inte, annars skulle jag nog aldrig ha insett hur fel det kan bli om man inte är medveten om riskerna.

Hur ser du på modellbilder.se idag ?
Idagsläget är jag ej aktiv, händer ibland att jag tittar in där ifall jag får kontakt med någon fotograf bara för att se vad han tagit för bilder innan och vilka modeller han plåtat, men nu vill jag hellre sträcka mig åt ett annat håll än enbart tfp och träffar med privatfotografer.

Hur ser ditt modellande ut idag ?
idag ligger det på is pga. jobb och annat i mitt liv, men har faktiskt haft lite kontakt med olika agenturer på senaste, och många andra modeller, så det dröjer nog inte länge innan jag kommer igång med modellandet igen!

Vad önskar du mest av allt nu?
Det jag önskar mest av allt är nog att få något jobb utomlands, att få mer erfarenhet av att arbeta med proffessionella fotografer.

Tack Natalie för interjuvn, och lycka till i framtiden!
Tack själv Robert! Det var trevligt, och vi ses & hörs säkert igen!

Vill personliga tacka Natalie för att hon valde att ställa upp på en interjuv, och berätta vad hon varit med om. Tänkt då att det finns 1000-tals modeller på modellbilder.se & 1000-tals fotografer. Det är
skrämmande att så många skickar konstiga mail, och erbjuder konstiga saker, men men...

Snuskfotografen...

Det finns många snuskfotografer där ute, det vill jag säga... Och en vägen till att bli modell är ju modellbilder.se. Men sen finns ju det ju andra håll man kan gå för att bli modell...

Men ibland undrar man, vi kan kalla dom Per & Hans..

Per 56 år, ogift, har inga barn m.m., är med på modellbilder.se. Han säger att han fotat i 20 år, men tittar man på hans bilder så ser det ut som han började igår, haha.. Hans känsla för bilder är inge vidare.. Men sen har har bara lättklädda bilder på modeller i sin portfolio, modellerna är ifrån 18-25 år, och då undrar man vad och varför han bara fotar lättklädda bilder ?

Hur kan vissa modeller fasna för den typen av fotograf ? Står det inte snuskfotograf i pannan på han ?

Sen kan vi ta Hans, 50 år och Gift..
Har fotar över 400 modeller, men kvalitèn är inge vidare, retuchen suger, verkar bara som han fotar för att fota... Mycket skumma och konstiga bilder, tjejer som är bundna till händer & fötter, mycket naket m.m.
första sessionen ser lika dan ut som den sista han gjorde, vägrar och utvecklas, vad faan är der för fotograf ?

aja, detta är min personliga åsikt vad jag tycker är oseriösa fotografer..

Vad tycker du ?Ska du göra bilder på nakna personer ska det vara sensuellt och vackert, dock är det en svår balans där...


Vill du bli modell ? välj rätt fotograf....

Har sett på modellbilder.se att det finns många modeller som gör sin första fotosession med fotografer som inte alls är något vidare, vissa fotografer har knappt inga bilder i sin portfolio, och bilderna är inge vidare när dom sedan kommer upp på webben!

Så mitt tips till en person som vill bli modell och som knappt inte gjort några jobb innan är att välj ut en duktig och seriös fotograf ifrån början, ta inte första och bästa erbjudandet bara för att du vill ha snygga bilder på dig själv..

välj noga ut en bra fotograf som har plåtat många, och som har många bra bilder, visst kan det vara svårt som nybörjare att få en erfaren fotograf att vilja plåta en, men om det är svårt så skulle jag då häldre betala en fotograf för att göra en session med 10-15 bilder, men som håller riktigt bra klass..

Det är så lätt att halka in och göra skit bilder direkt, och då blir du inte lika respekterad på modellbilder.se eller vad man ska säga... Men gör du bilder med klass direkt så blir det lättare och få jobba med duktigare & mer seriösa fotografer direkt...

Sett så många modeller och fotografer som kallar sig det ena efter det andra, men ärligt talat så SUGER många fotografer på modellbilder.se fast dom gjort 20-40 plåtningar, ibland undrar man...

listan på dom kan bli lång, men det är inget jag tänker publicera eller säga..

SÅ TÄNK VERKLIGEN PÅ VILKEN/VILKA FOTOGRAFER DU JOBBAR MED!!!
Snälla, lite där, lite där & lite där tack!

Man ska vara helt ärlig, och det är jag nu...

Har ju blivit en del underkläder & glamour bilder genom åren. och visst ligger det mycket retuch bakom det, inge snack om saken, att ta bort leverfläckar, att jämna till huden, ta bort finnar, ärr, ja listan kan bli lång ang retucheringen.. Det är jag inte imot..

Men det jag är imot är att 7 av 10 modeller som väljer själv att göra underkläders & glamourbilder vill att man drar in mage, lår, midja, armar m.m. Och det är inte så lite ibland heller. Vissa modeller vill att man gör dom ifrån Stl 38 till 34 typ, helt jävla sjuukt är det..

Vill man som modell göra underkläders & glamourbilder så bör man väl vara nöjd med sin kropp innan man ställer sig framför kameran? eller ?

Visst kan man göra allt i Photoshop, men jag är verkligen imot dom modellerna som vill att man gör hela dom smala, sjuuukt är det, och jag vägrar göra den retuchen, och har fått höra en hel del att jag är oseriös, dålig fotograf m.m för att jag vägrar göra det..

Var stolt över den du är och den kropp du har! Är du inte nöjd över något, ge faan och ställ dig i bara trosor och BH då...

Så, nu har jag äntligen fått det sagt!


Linnea var ingen modell som ville bli smalare eller så, men jag visar på hennes bild hur många modeller vill att jag gör...

Skall dock tillläggas att jag kan dra in ett "fetväck" som ibland kan synas när modellen lutar sig år höger eller vänster för att få kroppen lite mer som ett S, men det är allt jag gör...
Under 18...

Jag har iaf en policy som säger att jag inte fotar tjejer i underkläder om dom är under 18 år, inte ens med målmans underskrift.. Tycker det känns både fel & konstigt att göra det om dom är under 18. Men att göra mode & fashion bilder på modeller som är under 18 är helt ok, men ändå med målmans underskrift...

Men för ca 3-4 år sedan så blev jag kontaktad av en tjej som ville göra mer sensuella bilder på sig, för att ge bort korten till sin pojkvän.. Vi hade kontakt både över mail & msn.. Och bestämde ett datum då hon skulle komma ner med sin kille till min stuido..

Dom kom ner, och allt verkrade toppen! Plåtningen blev bra och (Vi kallar henne Sofia) Sofia blev jätte nöjd över bilderna..

Tiden gick och sen efter 3-4 mån blev jag kontaktad av Sofias föräldrar, som undrade hur faansiken jag kunde fota en tjej i knappt trosor som var under 18 år. Jag blev helt chockad över att hon var under 18 och fick verkligen förklara för dom hur jag hade uppfattat Sofia m.m.

Efter ett samtal på 1½ timme så förstog dom mig och bad om ursäkt då Sofia hade ljugit om sin ålder till mig, för på Modellbilder.se hade hon skrivit att hon varit 20 år, och det kunde jag visa föräldrarna att hon ljugit om...

Först hade dom hotat med en polisanmälen i början av samtalet, men insåg sen att jag inte hade gjort något fel.. Men Sofia fick en regäl utskällning av både sina föräldrar och mig, samt blev avstängd direkt på modellbilder.se

Så var väldgit försiktig om du misstänker att modellen är under 18, fråga alltid om legitimation. jag hade inte en ens en tanke om att fråga om det, men man lär sig av misstagen!

Och jag tror det finns många tjejer där ute som är mellan 15-18 som vill ha sexiga & sensuella bilder på sig själv för att kunna visa upp. Det ser man ju minst inte om man är unte och surfar då minderåriga knappt står i byxlinningen och tar kort på sig själv...Vad är sammhället eller ungdomarna på väg ? Är det en sådan press på dom idag ?

Jadu, diskutionen kan bli lång....


"Sofia skulle fylla 17 när dessa bilder togs, men ljög om sin ålder. Killen var 22 år iaf, och hade körkort och bil.."

..och hur svårt är det inte och se en tjej samt kvinnars ålder?

Får många brev...snuskiga brev..

På modellbilder.se där jag fortfarande är medlem på så får jag mellan 1-2 brev i veckan ifrån modeller som vill göra fotosessions med mig... Oftast är det unga tjejer som aldrig har fotat förut, men som nu vill testa på att vara modell.. Och det första jag brukar fråga är vad för bilder hon vill göra, och 9 av 10 vill nästan direkt göra underkläders bilder, varför ?  Jo, för att ska du få lite uppmarksamhet på sidan och få fler fotografer intresserad av dig som modell så är det att visa så mycket hud som möjligt på bilderna, så får du mer kontakter med fotografer..


Bilden har inget med texten och göra..

Exempel..
Vi kan kalla henne Frida!

Frida kontaktade mig för 2-3 år sedan på modellbilder.se och ville göra en underkläders session, eftersom hon hade sett mina tidigare sessioner och fått tips av en annan modell att jag var duktig och seriös.. Så vi pratade lite om vad för bilder hon ville göra, och hon ville helst göra underkläders bilder, samt bilder där hon bara stog i trosor och höll för brösten... Visst sa jag och förklarade lite hur hela sessionen skulle gå till...

Frida kom till Studion med sin kompis och vi fotade, bilderna blev skit bra och alla var nöjda! 2 dagar senare la vi upp bilderna på modellbilder.se och det tog inte mer än 30 min innan första mailet kom in till henne och frågan var ju självklart om hon ville göra en plåtning...

Jag hade varnat Frida om att verkligen nogrannt välja ut fotograferna och titta igenom deras bilder, samt ta referenser innan hon bokade in sig på någon fler plåtning...

Iaf fick frida som vi kallar henne, kanske 20-30 mail ang fotografering på under 2-3 dagar.. Varför fick hon det ? Jo, bara för att hon stog där och poserade i underkläder. Kan lova och garantera att hon aldrig skulle fått så mycket mail om hon kanske gjort en mode plåtning med kläder på...


Ju mer hud & naket du visar, desto mer mail och förfrågningar får man. Så tänkt på det!

Och nu det skrämmande om många mail som kom in..
Vi kan ta Några Exempel....

"Hej frida!
Jätte fina bilder på dig, du är väldigt vacker.

Jag heter Per är 33 år och är fotograf, jag skulle vara intresserad att foto dig i underkläder om du skulle vilja ?
Kanske även göra nakenbilder men där du inte visar något, vad tycker du om det ?

tyvärr så har jag inte fotat så mycket, så därför har jag inte så mycket bilder i min fortfolio.

Men du kan gärna maila eller ringa mig, så hopaps jag att vi snart kan ses..

Kram
Per
070-*******"

"Tja
Jag undrar om du skulle vara intresserad av att göra nakenbilder? bilderna ska säljas vidare och du får ca 1000 kr per bild, detta är 100% seriöst, så hör gärna av dig!

M.v.h
David"

"

"Hej Frida!
Mycket bra bilder på dig, du har en jätte vacker och fin kropp, ser mycket bra ut!
Undrar om du vill göra några plåtningar med mig, jag har stuido hemma och sammarbetar ibland med andra modeller & fotografer.

Ja tänkte att vi kanske skulle göra Nude Fine-art bilder tillsammans, vad tycker du om det ? Svartvita och jätte vackra bilder, om du är osäker på att stå naken, så ta gärna med en kompis.

Kolla mina bilder och säg vad du tycker, så kan vi väl boka in något?

Hör av dig!
Lennart"

Såhär såg några mail ut som frida fick skickat till sig.. Kanske inte så värst seriöst va ? Det och tillläggas också att många av dom mail som kom in så var det nästan alla som ville fota frida i underkläder, och göra sexiga bilder...
kanske 2-3 st fotografer som ville göra mode eller fasion bilder..

Så det gäller att tänka sig för vad för bilder man gör, och att man verkligen till 100% står för bilderna....Är detta vägen till att bli modell ?

För 5 år sedan då jag började fota modeller så blev jag medlem på Modellbilder.se. Där träffas, fotografer, modeller, make-up artister m.m.

Här kan du bli medlem som fotograf, modell eller make-up artist. Betalar du får du tillgång till mer på sidan och kan göra mer, men du kan även bli medlem gratis....

Jag tror att många tjejer tror att detta är vägen till att bli modell, men den vägen är både lång och smutsig. Och modellbilder.se är nog kankse inte rätt väg om du vill bli modell, 1, kanske 2 av 100 modeller som är med på sidan blir riktiga modeller och kan försörja sig på det!

Sidan hjälper iaf till och få kontakt med fotografer för att få en start på modellandet. Vilket är bra som ny modell så man kanske inte vet så mycket om hur en plåtning går till och så.... Men det gäller och se upp, det är just i början av modellandet som man är som svagast...

Jag tror inte Modellbilder.se är vägen till att bli modell, men jag tror att du kan få god hjälp på vägen, bara vara försiktig, för det finns mycket skit där ute....
Nu fick jag mitt...

Igår fick ja mitt Presslegg, alltid bra och kunna visa upp ett vid olika tillfällen.
Otroligt smidigt och skaffa ett, inte alls trångligt...

Vill du också ha ett ?


Vad tycker ni ?

Alla vet ju att det är mycket skit bakom modellbranchen, mycket snuskfotografer, modeller som gör nästan vad som helst för att få vara med på bild m.m.

Vad sägs kanske om att blogga lite om verkligheten bakom modell yrket och branchen ?
Har ju en hel del att kunna berätta om, som fotograf (..ex modell fotograf )

Vad tycker ni ?

Ledsen..

Sorry att jag inte uppdaterat på länge, men nu jävlar drar vi igång igen!

Mer sex, mer skandaler, mer före & efterbilder, ja mycket ska det bloggas om, så håll i hatten!
Startar imorgon..

//robert


Tillbaka till detta ?

Va faaaan, lämna 43 grader och sol mot detta, nja...


Kallt men vackert..


Tog 25 min innan jag kunde åka iväg med bilen..

30 min kvar..

30 min kvar innan taxin hämtar upp oss här i lägenheten, sedan vidare mot Flygplatsen, känns lite vemodigt, men skönt och komma hem ändå, inte så synd om mig efter 6 veckor i Thailand..

Packar och fixar..

kl e nu 1800 här i Thailand och snart är det inte långt kvar.. kl 1830 ska vi äta middag här med några och säga hejdå för denna gång, men kommer ju tillbaka till Thailand den 24:e mars igen, så det är ju inte så långt kvar ändå, hihi..

Iaf håller jag på och packar, men det blir ju inte så mycket, en liten väska bara, eftersom jag låter alla mina Thailands kläder ligga kvar i lägenheten!

Hörs senare!


Blir en väska hem bara, allt lämmnar jag typ kvar...

Sista soltimmarna & tatuering..

Nu jävlar bättrar jag på brännan ännu mer, insmord i kokosnötolja och steker på i 42 graders värme på soldäck, hahahha. Så se upp nu blevfisar när jag kommer hem till Svedala imorgon kl 0600


Steka som sista soltimmarna...


4 nya tatueringar, nu får det nog vara nog, hahahaha..

Lite party party..

Åkte ner till Pattya och festade 2 nätter med 7 vänner, alltid skojj och åka ner och festa. Pattya är verkligen party party ggr 100, hahahaha. Helt galet...


Var på ett tempel på dagen..


utsikten över PattyaJocket och Bee, träffades första gången i Thailand för 3 år sedan, nu bor hon i Sverige, sååå jävla roligt och bra tjej..


Fullaste hunden i Pattya, hahhhaa..


snygga vi e..


Här bodde vi två nätter..


Undrar vad dom gör..


Två tjejer ifrån England, kompis till Jockew och Bee


Så mycket mat vi åt..


Här drack vi buckets, kolla jockes "hink" med 4 dl sprit i för 200b, ca 35 kr, bra skit..


Hela gänget..


Rullen, hahahahaaha.


jag och en kille el tjej, hahah En Kattojj. sedan 9 år hade han operarat bort snoppen..
Snygga bröst hande han/hon iaf, hahaha..

2 nya buddha..

Fick tag på två extremt fina och väldigt bra Buddha när jag var med Fon sist i Bangkok. Namnet på Buddhorna var, Låmm Puun Tåå. Svårt och skriva ut det ska uttalas, men men..

Iaf var en av buddhorna 103 år, vilket är väldigt ovanligt att få köpa eller att få tag på, men Fon lyckades efter mycket om och men, men det kostade, hahahaa..

En var bara 53 år gammal och var "rätt" billig.. Sen köpte vi 5 små buddha som kostade 100b styck, och pengarna gick oavkortat till templet som hjälper föräldrarlösa barn, så du var 500b ingenting...

När man nu går på stan med buddhan runt halsen så tittar många, och undrar vart jag fått den ifårn *skojj*


Här e mina buddhor, buddhan till höger är det som jag nu har på mig..

Bangkok, ett riktigt äventyr...

Detta inlägg skrev jag i Notepad efter att jag varit i Bkk, skrev det i en guppande minibuss, orkar inte renskriva det, haahhaa..


För några dagar sedan åkte jag upp till Bangkok för att möta min Thaikompis Fon, Fon betyder regn för dom som vill veta, haha. Fon lärde jag känna på koh samet, en tjej som bott i Sverige i 9 år och nu är på semester här, suuuper trevlig thai tjejj..

Iaf så åkte jag ifrån Bangsean där jag har lägenheten till Bangkok för 100b, det är ca 19 kr. Sjuukt billigt för den resan..

När jag väl komm upp sen efter 1½ timme så tog jag sedan en taximeter till kosand road, där alla backpackers sammalas i thailand, skojj och se hur den gatan såg ut, mycket mycket backpackers, och billigt var det inte, många backpackers som blir lurade där kan jag säga..

men men..


Efter att ha vilat i 45 min så var det tags och ta med sig Fon ut och besöka Bangkok. Först åkte vi till ett av det största och första tempelerna i Bangkok, det var sååå sjukt stort att det skulle behövas minst 8-10 timmar för att se allt. Vi var väl där 2½ timme, sen fick man nog av all trängsel, mest var det Thailändare där, inte så mycket
falanger, Falanger är ordet för turister i Thailand..

Efter Templet, som jag nu inte minns namnet på så åkte vi vidare till en marknad som bara är öppet på Lör & sön. Stort och sjukt mycket äfferer. Enligt vad Fon sa så är det här alla Thailändare köper saker och säljer sedan vidare på sina egna marknader. intressant var det iaf, och inte dyrt. Jag tittade på en Buddha som jag visste kostade ca 3400b på MBK, MBK är ett stort shopping center för oss turister. Men på marknaden som vi var på så kostade buddhan efter lite prutning 1100B, då kan ni förstå hur billigt det är på marknaden..

Och dom sålde ju allt, allt ifrån nagelsaxar, små kanin ungar, blommor till motorcyklar, haha, ja allt fanns där..

Efter att ha gått där 2-3 timmar så blev det lunch på lokalhaket, ett sunkigt ställe vid något plåtskjul vid vägen, men otroligt gott och väldigt billigt. Fon trodde aldrgi jag skulle våga sätta mig där och äta, men jag gillar verkligen och äta på sådana ställen!

Efter lunchen som blev sen så gick vi tillbaka til kosan road, tog ca 1½ timme, och vet inte hur mycket intressant vi såg på vägen tillbaka..


När vi väl var framme vid hotellet som hette Nana Inn så blev det fotmassage och vilande i 1½ timme, sen var det duscha och på nya äventyr..


Nu skulle vi åka och äta på ett lokalhak igen, denna gång blev det In Love, hahahaha, så passande när man är långt ifrån kär i henne som jag skulle äta med, hhahhaa... Iaf så låg resturangen vid floden i bangkok och det var sååå sjukt coolt och mysigt ställe. liveband spelar soft thai musik under hela kvällen, billigt och utsikten ifårn resturangen var helt otroligt.. In Love ska man besöka om man e här, av 150 gäster var det en turist, och det var jag, haha..


Efter att ha ätit ca 8 rätter och proppmätt i magen så var det dags och åka yttligre till en marknad, denna gång en nattmarknad som öppnar 22 och stänger 03, vette faan vet den hette heller, men det ska jag ta reda på... Lika dant här, bara massa thai, såg 2 falanger bara... Billigt och bra var det..

Köpte en vit sommarjacka för 380b, prutat och klart.. Sen blev det två skärp och några strumpor. Det mesta på marknader som finns runt omkring i Thailand är ju bara skit. och efter attt ha varit här så många ggr så tröttnar man på och shoppa..

Tillbaka i sängen ca 0130, somnade på 2 sek. Zzzzzzzzzzzzzz!


Det jag vill säga iaf att det är GULD värt och ha med sig någon som e Thailändare i Bangkok, dom hittar och kan visa en såå bra och mysiga ställen!

 
Var och tittade på Bangkoks största tempel, så stort som 20 fotbollsplanera, tar en held dag om du ska se allt..


Så stort och så häftigt, WOW!


Bara en liten del av kanske 300m handmålad vägg, såå häftigt och detaljrikedommen är enorm..


.....


Fon, min bästa Thaitjej kompis, såååå härlig och så trevligt! Hon föddes på en dag då det regnade, och fick namnet Fon, Fon betyder regn på Thai.. Fon har bott i Sverige i 9 år..


Munken kollade på när dom målade väggen..


Jag och Fon åt på ett rikigt Thaiställe..


Soppa med kött och nudlar, 7 kr, med ris 9 kr, sååååååååå gott!


mysigt ställe vi åt på sen på kvällen, In Love, hette det, hahaha Men långt ifrån kär, hahaha..


jag på resturangen In Love i Bangkok, så mysigt och bara Thailändare. Ett måste om du är i Bkk..
Koh samet...

Dålig uppdatering, men varit så mycket senaste dagarna, samt dåligt internet här nere som inte veltat fungera...
Var iaf 2 nätter på koh samet med min gamla chef och hans familj..

Här e lite bilder..


Mot koh samet, min gamal chef familj, och min mamma & pappa..


Putte, haha..


Mickis, puttes minsta dotter...


Solar lite på koh samet..


putte sitter i ringen och njuter...


Solen på väg ner, sååå mysigt med alla bord på stranden...


Jag och min gamla kolega som jobbade för Putte..


jag och min Thaipolare Dan, han jobbar på Sai Kaeiw Villa 2, bo där, ett toppen ställe. Rum med AC, varmvatten, frys 1500b..


snart..

Är i Bkk nu, snart tillbaka i lägenheten, då ska jag verkligen tipsa er om riktiga Bangkok och massa icke turist ställen där man kan shoppa billiiiiiiiiigt!


Mer naket åt folket..

Tror inte det skulle skada världen om fler människor gick nakna, skulle vara bättre tror jag.. haha.
Iaf vill jag bara säga att det är såå jäkla fullt med tjejer som solar på dagen med bikinin knäppt, sen på kvällen går dom med en tubtopp och så ser man märkerna ifrån bikinin.. hum..

Varför inte sola toppless och få lite färg på brösten ? mig stör det inte, tror inte det stör andra heller..
Aja, skulle jag varit tjej så skulle jag legat i string och solat toppless, why not ?

Ville bara säga detta, och avreagera mig lite, hade en diskution med en tjej ifårn england igår ang detta.

Håller du med ?

Pöss och mer naket åt folket..Nu koh samet..

Nu är man på koh samet igen, sååå skönt.
Härligt och vara tillbaka här igen, och träffa sina vänner som bor och jobbar här!

Kan inte skriv så mycket då jag kopplar upp mig mot min Thailändska mobiltelefon och surfar, går segt och vara på internet då, men fungerar!

Såhär kommer några bilder..

Var iaf 39 grader och sol igår, och inte ett moln..


7 pers till koh samet..


Speedboat 1200b..


Ban phe.


ligger och solar..


mycket högre vågor och mindre strand denna gång på koh samet..


Koh Samet idag..

Idag åker jag ner till Koh samet igen...
Visst är det långt ifrån så vacker som vi hade det på koh ngai och så, men skönt och komma bort ibland ifrån lägenheten, och koh samet ligger bara 1 timme här ifrån.

Sen har jag ju några Thai vänner som bor och jobbar där nere.. Sen följer gamla chefen och hans familj ner, ska bli roligt!

Koh samet, here we come..


Idioter eller ?

Igår gick jag med min gamla chef, hans fru och barn på Bio här i Bangsean, vi såg AVATAR, som för övrigt var en rikgit skit film. Visst var det häftig gjort, men inte mer...

Men när man går på bio här i Thailand så finns det VIP säten och delux säten, vi satte oss på Delux och det var toppen, tills filmen började, då satte dom på AC`n på 10+ grader och man frös ju faaaan som en hund i 3 timmar, Vilka jävla idioter, så är det alltid i Thailand på Bio, svinkallt. Iof kankse det är en försmak på vad som skall komma i SVerige, men jag frös konstant i 3 timmar...


Stoppad av Polis..

Idag när jag skulle åka och hämta mitt registreringsbevis för min moppe så blev jag stoppad av en polis. Han vinkade in mig och frågade något på Thai, sa att jag knappt inte pratar Thai, på Thailändska, men vi kan försöka, då visade han upp ett körkort, och jag sa att jag inte hade något, då ville han ha 100b, det fick han, och han log, sen sa han bye bye till mig..

hahahaa. Snacka om att allt går och lösa med pengar!


19 kr kostar det och köra utan körkort här i Thailand, hahaha.. mutor ?


Mitt vrålåk, gör ca 100km/tim... Wrooooooooooooooooom!

Billigt, galet och lite golf...

Skönt och bara slappa i Bangsean.
Nu har hela gänget kommit ner typ, ex boss & ex ex boss, men vänner och familj. Nu är vi väl 10-12 svenskar som är i huset där vi alla har lägenheter.. Rikigt roligt är det, äter och har skojj tillsammans på kvällarna..

Igår spelade jag golf med Göran en kille, gick riktigt bra trots att det var 4 mån sedan jag höll en golfklubba.

Dagen innan det så gick vi ut ett gäng på 10 personer och år på ett riktigt Thaiställe.. Så billigt och sååå gott. Totalt var vi 10 pers som åt och drack så mycket vi orkade, notan slutade på 1980b, ca 480 kr totalt, helt galet. Detta är riktiga Thailand...

Sen på kvällen gick vi ut och fstade 5 st, tog med oss egen sprit ut på stället här i Bangsean. I Thailand är det tilllåtet och ta med sig egen dricka vart man än går, man betalar bara en avgift på 100-200b per flaska. Så en liter sprit med groggvirke och tilltugg på utestället kostade 240b, hahaahah..

Slänger upp lite bilder nu!


Rikgit fin golfklubb här i Bangsean, finns väl ca 40-50 klubbar innom 1 timme..


Golfbil är ett måste, gå 4-6 timmar i 38-29 graders värme går INTE!


Vi var några på balkongen. Jocke med sin Thaitjej, samt någa thaivänner till mamma & pappa..


Jag och en svensk Thaitjej som bott i sverige 9 år..


halva gänget som kommit ner..


Spex robban, haha..


Vi åt kanske 10-13 rätter, drack 8-10 öl, totalt 1980b. hahaahha..


En annan bild som jag hittade, var när vi var på väg till koh samet..


Munken..Till Johanna..

Svar till dig Johanna.
Vilket bolag åker du med ? Åker du med Thai kna jag hjälpa dig, annars så är det bara och åka ut till Arldanda och förklara som det ligger till, att dom stavade ditt namn fel..

Tror inte det ska vara något problem...


This is Thailand..

Äntligen tillbaka i Bangsean, dock inte så fint och lugnt som öarna som vi varit på, men billigt och mysigt att vara här! Detta är riktiga Thailand, och lååångt ifrån eco turism man kan komma, finns inte ett ända vykort att köpa här, samt finns inge någon solskyddsfaktor heller, hahaha..

Iaf tog jag Jonas på en liten moppetur idag och visade runt han lite..
Åkte först till ett tempel som ligger 10 min här ifrån, sen vidare til Bangsean Beach, en 7-8 km lång strand full med thailandare som vallfärdar hit på helgerna för att komma bort och sola & bada..

Ja vad kan man säga, Bangsean är verkligen riktiga Thailand, men ett par dagar här räcker, den får det bli några av öarna här i närheten!

Slänger upp lite bilder ifrån våran moppetripp!


Ett gigantiskt tempel som vi besökte här i Bangsean..


Otrolgit häftig upplevelse..


Stort & vackert..


Thailändare bara sover & sover..


Vill man ha en pepsi ifrån ett litet rullande kök får man alltid pepsi i en platspåse och massa is, gott men kallt..


Vi passerade en rikigt grisbil, hahahha..


Bangsean beach road, kryllar av thailändare som kommer hit varje helg och äter, festar, solar & badar..


Var 3-5m sitter någon försäljare och säljer mat eller iaf något och äta..


Här e det billigt vill jag lova, fisken till vänster kostar 60b, räkorna kostar 60-80b, i Phuket eller ute på några andra öarna med turister skulle det kosta mellan 3-400b för det, så då förstår ni hur billigt det är i Bangsean..

Äntligen "hemma"

Äntligen hemma, var hemma för någon timme sedan i lägenheten, fixat och käkat!

GODNATT!!!

bye bye Phuket, "hem" till lägenheten..

Idag lämnar jag och jonas phuket för att åka upp till lägenheten i Bangsean, ska bli skönt och komma
här ifrån.. Dyrt och mycket turister är det i phuket..

Det var totalt omöjligt att ta oss här ifrån idag fick vi veta, men igår lyckades vi få tag på flygbiljetter
ifrån phuket till bangkok, men tyvärr så fick jag och jonas inte plats på samma flight, så jag flyger 2½
timme efter han. Så jag passade på att besöka den enormt lååååånga och härliga stranden vid phukets flygplats, nu
mins jag inte vad den heter, men det är sjukt härligt!

Så mitt tips är om du är i närheten av phuket och vill ha en 2-3 mil lång sandstrand nästan för dig själv så bör du
åka hit, samtidigt kan du ligga på stranden och titta på plan som landar, haha.

Sen får du inte missa och besöka det svenska tsunamimonumentet som finns här vid stranden!

Nä, nu ska jag snart gå ombord på mitt plan som ska ta mig till bangkok..

See you!

 
Stranden vid phukets flygplats är helt öde typ, och sååååå lång, verkligen värt ett besök..


Nästan själv på stranden så långt ögat kan nå..


Sola & bada, samt ligga och kolla på flygplan som landar, häftigt känsla...


Man e ganska liten mot ett flygplan...


Två poliser som stog på stranden och tog bilder..


Tsunamimonumentet vid flygplatsen, värt ett besök och tänka på dom drygt 500 svenskar som dog..


Stenen..


Nyår & sista kvällen..

Idag är det sista dagen/kvällen i phuket, skönt faktiskt.. Det är helt sinnessjukt mycket turister här och har verligen förändrats sist jag var här för 7-8 år sedan. Och varför väljer folk charter ner till Phuket ? Blääääääää.

Iaf var det nyårsafton igår, sjuukt galet och roligt!

Imorgon åker jag och jonas tillbaka till lägenheten i Bangsean, ska bli skönt och komma tillbaka, softa några dagar, sen får vi se vad som händer, har 16 dagar kvar på semestern nu..


Trött eller full ?


mycket folk var det iaf...


happy happy, always happy..

RSS 2.0