Uppsala om 1 timme..

Om en timme åker jag upp till Uppsala för att fira Valborg där med lite polare. Har aldrig varit där förut, men dom säger att det är sjukt roligt och ett jäkla drag! Champangegaloppet sägs vara det bästa, över 3000 pers sprutar champange på varandra, hahaha..

För våran del blir det nog mycket lugnare! Ha en trevligvalborg nu alla bloggläsare, och drick med måtta!


Såhär kan det se ut i uppsala på Valborg..

En dag på jobbet..

En vanlig dag på jobbet börjar 0700, sen lunch vid 1000, sen fika vid 1300, hemgång 1600. Så är mina arbetsdagar, hahah..

Just nu jobbar jag med att fixa till en lägenhet på söder..
Målning av väggar, tak, snickerier m.m. Helrenovering av samtliga rum kan man säga..


Allt skit i mitten av rummen så man kan jobba fritt intill väggarna..


Ibland måste all den gamla tapeten bort innan man spackar, ett helvetes jobb...
Men måste göras..


Efter rivning av tepet så "pattenterar" man väggarna, sen kan man börja spacka upp dom och göra dom släta för målning...

Godmorgon..

Godmorgon alal bloggläsare!
Idag tis blir det full vart på jobbet.

2 dagar kvar, sen helg..

Bara två dagar kvar, sen är det helt för mig, för på Torsdag är jag ledig och ska vara uppe i Uppsalla då och fira Valborg, ska bli roligt och anolunda, brukar inte direkt fira valborg, men iår blir det lite fest! Åkler upp med min bästa vän jonas.

Pastasallad med ..............

Idag blev den en Pastasallad med kyckling, pesto, fetaost, tomat, gurka, oliver, lök & ruccola. Sååå otroligt gott och lätt och göra! Nu blir det middag och efter det godis..

Trevlig fredag!


Snyggt lock till kastrullen va ?


Så gottt...

Rumpan mår bra! Bjuder på mig själv!

Rumpan & benen mår prima efter en lång cykeltur. Iaf så hittade jag sjukt roliga fyllebilder på mig när jag jobbade på Stadium Sergel för 5 år sedan! Vi var på väg till Ms Vindhem för att äta tacos med jobbet då dessa bilder togs, hahaha..

Äsh, vad gör man inte för lite roligt läsning på bloggen!



3.6 mil

Blev en cykeltur på ca 3.6 mil, såå skönt nu efter duschen...

Tajts på..

Nu åker tajts, cykelskor och hjälm på. ska ut och träna nu efter jobbet, blir nog 4-5 mil på cykel, ca 2 timmar!
Hörs senare när jag kommer hem med värk i rumpan!


Bra jävla fest!

Iår gör vi det igen, förra året var en sjukt uppskattad fest.. Orolig roligt fest som man sent kommer och glömma!
Eller vad säger ni som var på den ?

Mer info på:
http://www.robertpetersson.se/fest.jpg


Det lönar sig att åka till Thailand..

Det lönar sig att åka till Thailand ibland.. Eftersom jag har SAS, eller Staraliance kort så samlar jag poäng på alla resor jag gör varje år, det resulterar med att jag kan resa gratis i Sverige,bo på lyx hotell, eller hyra gratis hyrbil. Allt berro på hur många Eurobonus poäng jag har skrapat ihop, just nu har jag 22.000 poäng, det är väldigt mycket!

Så vill någon bo med mig på luxhotell några dar, eller glida runt i en cab 3-4 dagar, hör av dig! *hahahah*


Ingen lunch

Brukar äta luch vid 10 på dagarna, men idag får vi se när jag får tid för lite lunch. Just nu kurrar det i magen. Vad har du ätit till lunch idag?

Bada med delfiner..

Satt och tittade igenom lite bilder på datorn! Hittade då dessa bilder, där mamma fick en jul klapp av mig och pappa att dyka och simma med delfiner på Kolmården! världens bästa mamma blev så glad att hon nästan började grina..

Men efter 6 mån så bokade vi då in mamma på denna upplevelse som var en hel dag!
Här e lite bilder...

Så mitt tips är, Ge bort ett upplevelse på Kålmorden till din käraste, mamma, pappa, sysrer, bror m.m. Lovar att det blir en uppskattad pressent!

     
 

Nyklippt och allmänt fräsh...

Eftersom håret växer på arbetstid så klipper man sig på arbetstid också.. Idag var jag och klippte mig, rätt skönt.. Men när det gäller frisörer och vad det kostar att klippa sig, vissa tar 850 kr, vissa 150 kr. Ok, dom som tar 150 kr kan ju klippa nästan lika bra för dom som tar 850 kr? eller har jag fel ?

Aja, min klippning kostar 210 kr, och e nöjd!


skäggig som faaan, fjårtis varning och ta kort på sig själv, nu får man väl
en massa roliga kommentarer i bloggen, hahah..


Bra zoooooooooom

Nu har jag fått mitt "monster" objektiv att fungera klockrent! Var lite strul i början.. Det är svårt och förklara hur mycket zoom det är i det, men om jag visar bilden här nedan så förstår ni nog!

Denna bild är tagen på marken vid Arlanda, åvanför mig passerar ett flygplan, en Airbus 340-600 ifrån Virgin Atlantic ca 12000m, eller 1.2 mil uppe i luften. Objektivet zoomar in så pass mycket att man kan se färgen på motorerna, bra skit va ?


Va faan, inte BH & trosor igen..

Faaan, det är andra gången nu som jag tvättar och får med mig någon annans trosor & BH i tvätten! Hur svårt kan det vara och kika igenom tvättmaskinen en gång extra så man inte glömmer något! Iof kostar väl trosorna 49:- & BH`n 99:- på HM, så hon kankse inte saknar dom eller vill gå tillbaka och hämta!

Men nu får det vara skärpning, skrev ett brev till den lillbystade grannen *skratt*


Undra om hon kommer upp? hahaha..




Riggat och klart..

Nu är stuidion riggad och klar! Blir någon plåtning i veckan, kanske stuido, kanske ute, vi får se! intresserad ?


P3 Dokumentär, riktigt bra..

Gillar du ljudböcker? eller gillar och lyssna på någon gubbe eller kärring som pratar ? Iaf kan jag rekommendera att ladda ner olika dokumentärer av händelser som har skakat Sverige, rikigt intressant och lyssna på när man sitter i bilen, på jobbet eller kanske sitter och skiter på toan, vad vet jag!

Gå in på http://www.sr.se/sida/default.aspx?ProgramId=2519 och ladda ner dom 63 olika dokumentärerna, sjukt bra och spännande lyssning..

"P3 Dokumentär är programmet som blickar bakåt, gräver i arkiven och pratar med dom som var med när det hände, där det hände. För att förstå hur händelser i vår nutidshistoria skapar avtryck och förändrar vårt sätt att leva måste händelserna sättas in i ett sammanhang. I Sverige finns en mängd händelser som påverkat både oss och andra länder, och på samma sätt har vi i Sverige tagit intryck av små och stora händelser som hänt utanför landet."


En dokumentär handlar om Malexander morden, riktigt bra!


Balle fjong också..

Tror ni inte mitt objektiv som jag köpte för 2 veckor sedan har gått "sönder" eller strular så man inte kan andvända det typ.. Var nyss inte på kameradoktorn i Sthlm, dom ska skicka ner det nästa vecka och laga det! 
Jag tycker faan om man köper ett objektiv för ca 10.000 kr så ska det inte vara något fel på det första 2-3 mån, är det fel på det så byt ut skiten, inte faaan vill jag ha något trasigt objektiv som dom sedan lagar!

Bläääääääää..


Funderar lite på Thailand igen..

Funderar lite på vad jag ska besöka nästa gång jag åker ner till Thailand.. funderar på att åka i Jan/Feb, hittade biljtter för under 8000 kr, det är sjukt billigt om du jämnför det med förre årets priser då biljetterna kostade runt 10000 kr..

Iaf ska jag nog besöka:
Koh samet
Koh chang
Phuket
Phi phi
Koh lanta
Koh samui
Koh phangan
Koh tao
koh maak

Varit några gånger tidigare på dessa ställen, vissa är sååå sjukt vackra! Sen har jag ju kompisar som bor och jobbar på några av öarna!

Vill du följa med ?



Som en ny människa..

Somnade tidigt igår eftersom jag inte mådde speciellt bra. Men idag mår jag toppen! Går inte och jämnföra med igår. Helt sjukt att man kan må så dåligt och ha ont i kropen, sedan dagen efter när man vaknar så mår man utvilad och känner sig jätte bra! Skumt!

reklambild..

Plåtar inte bara lättklädda/nakna tjejer som många tror och säger till mig, gör även reklambilder till företag!


Mår lite bättre nu..

Nu mår jag lite bättre, känner att jag inte har lika ont i kroppen längre, men det kankse har med två ipren som jag tog för en stund sedan!


Sover..

Ligger nu i sängen och sovit någon timme, är helt pajj! känns som man festat i 14 dagar och kroppen följer inte med. Pangknack har man också. Måste snart gå/åka ner till Apotket och köpa alvedon som jag inte har :(

Blää, det suger och må dåligt!

Varför får man ångest ?

Inatt har jag inte sovit många timmar, har legat och fryst hela natten under täcken *brrrr* Känner mig helt matt och slut i kroppen, vette faan vad det är? en förkylning på gång eller ? Hur som helst så får jag iaf ångest, chefen kanske blir arg, blir fel i planeringen när det gäller jobb, jobbet hinner inte bli färdigt i tid m.m. sådana saker gör att jag faan får ångest av att säga att man är sjukt och inte kan jobba!

Vad ska man göra i detta läge ? Jag funderar på och bita ihop några timmar och se hur det fungerar, jag kan ju trots allt kankse känna mig bätrre om någon timme eller så..


Thailand, snart dags och boka..

Snart är det dax och boka in Thailand om man vill komma rätt billigt undan, ju tidigare desto bättre! Jag själv funderar snart på om man ska åka 2 veckor i Sep, och sen 6 veckor i Jul & nyår. Vi får se... Vore faktiskt rätt skönt att åka efter svenska sommaren 2 veckor, sen är man hemma och jobbar två månader, sen åker man igen, det gjorde jag förra året, och då går tiden så snabbt här hemma i Sverige..

Iaf vill jag rekomendera kanske världens bästa resebyrå här i Sthlm, Jordenresor heter den! Så sjukt bra service, jätte trevliga personer som jobbar där, ja allt är toppen! Ringer ni dom så lovar jag att ni inte blir besvikna på något sett!
Kommer alltid att boka mina resor där igenom, där har man alltid en personlig kontakt , och det är mycket värt!
Puss på er, Leck & Peter..


www.jordenresor.se

Drömmer mig bort till Thailand igen, denna gång jag åker ska jag besöka delar som jag inte varit på tidigare!


Måndag, men ändå söndag..

Måndag men ändå söndag idag, vad ska man göra i detta trista väder ? Åker nog in och jobbar 2-3 timmar. Bättre att tjäna pengar än att baar sitta hemma...

Vad ska ni göra ?

Mer Arlanda..

idag var jag 0640 på Arlanda igen för att fota. Här e lite bilder..

   
   
   
   
   
   
   
   
 

På landet, GLAD PÅSK!

Nu har jag vaknat på landet och det är Påsk. Så skönt att äntligen vara här ute. Tog en bild igår när solen höll på och gå ner.. Idag vet jag inte rikigt vad som händer, kankse åka tillbaka till Sthlm senare, får se....


Tagen vid bryggan på landet.. Vidvinkelobjektiv..


Båten..


Skärgården..

Nu om 30 min åker jag upp till mitt land som ligger på en ö i skärgården, Ön heter Länsö. Kommer upp bilder ifrån landet ikväll...

Godnatt..

Godnatt...

Viktigt att ha raka linjer..

Många kankse inte tänker på det när man fotar, men ja tycker det är sjukt vikigt att ha raka linjer bakom modellen på ett kort, det gäller väl inte bara modellfoto, utan all fotografi nästan..

Det jag menar med raka linjer är exempelvis en horisont som lutar, gräsmatta, himmel m.m. Kanske lite svårt och beskriva, men här slänger jag upp två bilder så ni ser vad jag menar!

P.s.
Ibland fotar jag medveten snett med kameran, för att få modellens pose att se anolunda ut, sedan "rätar" man upp bilden i Photoshop, som nedan..


Före & efterbild med retuch och att "räta" ut till rak linje..


Före & efter bild..

Fortfarande..

Siris bilder kanske fortfarande är dom bilderna som jag tycker är mest fina/sensuella som jag fotat, dock var det över 1½ år sedan bilderna togs, men varje gång jag tittar på dom så tycker jag dom är sjukt fina. Får man ge sig själv bra kritik eller ? *skratt*

Iaf slänger jag upp två bilder ifrån den plåtningen med Siri..




Godmorgon..

Godmorgon.. Idag blir det att jobba till 12, sen är det helg & påsk.. I helgen blir det att fota, och så tänkte jag visa lite retuch knep..

Nytt objektiv, test och lite bilder..

Idag fick jag mitt nya objektiv, ett Sima 150-500mm.  För er som inte är så kunniga så är det ett Zoomobjektiv, vilket gör att jag kan komma väldigt nära saker och ring med objektivet, aja, jobbigt och förklara..

Var ute på Arlanda idag och testade det, sjukt bra bilder tycker jag att det ger mellan 150-400mm, sen tappar det lite på 500mm, men det går alltid och fixa i Photoshop..

Slänger nu upp lite testbvilder som jag fotoade idag, Skriv gärna en kommentar om vad du tycker om bilderna och kvalitèn på dom! Tack! (bilderna är skärpa EN gång i Ps..)


Sigma 150-500mm, bra skit..  38 cm långt, 1.9 kg..


350mm ISO 200 1/1000 f8
Klicka här för större bild: http://robertpetersson.se/arn0901.jpg


500mm ISO 200 1/500 f8
Klicka här för större bild: http://robertpetersson.se/arn0902.jpg


250 mm ISO 200 1/800 f8
Klicka här för större bild: http://robertpetersson.se/arn0903.jpg


500mm ISO 200 1/1600 f8
Klicka här för större bild: http://robertpetersson.se/arn0904.jpg


500mm ISO 200 1/1000 f8
Klicka här för större bild: http://robertpetersson.se/arn0905.jpg


250mm ISO 200 1/800 f8
Klicka här för större bild: http://robertpetersson.se/arn0906.jpg


Man kan läsa den lilla texten på 500mm ISO 200 1/800 f8
Klicka här för störra bild: http://robertpetersson.se/arn0907.jpg

Lite inspirations bilder kanske..

Här är en plåtnig som jag gjorde förra sommaren med Matilda, ute på ekerö när solen är på väg ner.. Rikigt roligt och leka med ljus och bakgrund då..

Slänger upp lite bilder ifrån plåtningen. Och imorgon tänkte jag visa före och efterbilder, och hur man gör en "sne" bild rak igen så att man kan andvända den..

       

Sista chansen..

Sista chansen nu och anmäla sig och man vill hinna med och göra en vår/tidig sommar plåtning. Så är du intresserad av att skapa fräsha & coola bilder på dig, vännerna eller så, hör av dig!

Maila på: petersson_robert@hot..


Vad faan händer ?

Vad faan händer på bloggen ? Inte ett jävla skit tyvärr...
Ska försöka komma igång och skriva lite snart...

ifrån 135 till 28

Ifrån 135 besökare per dag, till 28 besökare per dag, det suger.. Vad ska man göra för att få behålla lite besökare på sidan ? ska jag börja skriva om sex , eller visa massa bröst på sidan ? *skratt*

Vad vill ni läsa om ?

Arlanda 06.00

Idag åkte jag ut till Arlanda för att plåta lite flyg, hade hört att Air berlin skulle komma med nytt flyg som inte tidigare landat på Arn. Men så blev det inte, iaf så blev det lite bilder..

     
     
   

Bilderna är inte dmo bästa, eftersom det var "konstiga" start och landningar idag på Arn, tyvärr...

Snart helg, skönt..

Sitter nu på min sista fika rast denna vecka. Så skönt, snart helg igen. Blir en rätt lugn helg för mig. Imorgon blir Det Arlanda på morgonen, ses en plåtning på eftermiddagen. Vad ska du göra i helgen?

85 modeller senare...

Idag gick jag genom en lista som jag har på min dator där jag skriver ner exakt hur många modeller jag fotar, och vad för teman m.m. som vi gjort... Så idag exakt har jag fotat 85 modeller. Jag har hållit på med modellfoto i bara 3½ år..

Tänkte visa en bild på min absolut första modellplåtning och min sista plåtning, så ni kanske ser lite hur min utveckling har varit...Främst så är det väl ljussättningen och retuchen/redigeringen som jag utvecklas mest i, men även att ge alla modeller tips och så, så att dom känner sig bekväma..

Jag skulle vilja kunna visa mina 10 i topp bilder, men det är såå sjukt svårt och bestämma sig, kankse ni får vara med och hjälpa till och säga vilket ni tycker är den bästa bilden jag gjort, men det får bli ett senare inlägg här på bloggen..

Slänger nu upp två bilder, den första bilden är på min första modell, Katrin, sista bilden är ifrån min sista plåning med Carolina..


Min första modell, Katrin..


Min sista och min 85:e modell, Carolina..





Blev inte lurad

Igår var det ju 1:a april, blev verken lurad eller lurade någon. Grejen var den att jag inte tänkte på att det var första april igår. Snart är kl 10 och det är dags för lunch. Gott Blev du lurad?

Godmorgon, snart helg..

Godmorgon alla bloggläsare, bara två arbetsdagar kvar, sen får man ligga lite längre på morgonen och krama sin kudde.. Skönt va ? Sökert fortfarande någon frivillig som vill plåta mode & fashion bilder nu på lördag eller söndag ? Någon där ute finns det väl som vill ha några fräsha bilder på sig helt gratis, annars gör jag ju bara betaljobb, så passa på nu....

Idag blir det att jobba på Söder, renstierndsgatan, riktigt jäkla bökjobb, riva gammal tapet och sånt skit, Nä, det finns bättre jobb om man säger så, men pengar är ju ändå pengar..

I eftermiddag så ska jag visa lite knep i Photoshop, jag sa det igår, men igår hade jag fullt upp..

Nu har jag nästan allt i telefonen..

Dom säger att det finns över 15.000 program att ha i min telefon, det är sjukt mycket, nu har jag iaf massa nyttiga och roliga program i min telefon, vad sägs om följande:

Arlas Kokbok
SMHI Väder
Thailänsk ordbok
Alkoholkollen

Ja, sen har jag kanske 40 program till. Men förutom det så finns ju mail, internet, radio, ja allt finns i telefonen, säg vad som inte finns ? Jo, en sak, man kan inte skicka sms, hahaha. Men det kommer fungera om 1½ månad..


"Jag har två vaginor"..

Läste på Aftonbldet, helt sjukt, hahaha..

http://www.aftonbladet.se/kropphalsa/article4785691.ab


Bloggar ifrån mobil

Nu testar jag och blogga ifrån min mobil. Ska snart åka på lunch. idag när jag kommer hem så ska jag visa mer retucsh knep. Vi hörs

Godmorgon...

Godmorgon alla bloggläsare, igår blev det sent. Låg i sängen och lekte med mig nya telefon. Idag tänkte jag försöka blogga lite ifrån min telefon, tyvärr kan jag inte lägga upp bilder genom min iphone, vilket är väldigt tråkigt, hoppas kunna klösa det så fort som möjligt!

RSS 2.0