Sawadee kap!

Nu ska jag åka till Jocke & Bee, få lite mat i magen och sen är det 1 timmes Thai lektion, ska lära mig prata mer thai än vad jag kan, Jockes tjej är ifrån Thailand...

Ny bloggdesign..

Så, nu är den nya designen klar, vad tycker du ?


Göra bilder bättre än vad dom är..

Ska bara visa ett knep som många fotografer andvänder sig av för att göra bättre bilder än vad dom är, om man nu kan säga så ?

Det hela går ut på att ta bort vissa detaljer i en bild som annars ögat skulle fasna på, Här e ett exempel:I denna bild är det mycket små detaljer som t.ex; vägskylt, stolpar, gula märken, samt lite onödig skit. Då tar man bort sånt som ögat annars skulle fatta som störande i bilden, och vips så har man en klart mycket bättre och fräshare bild med mindra störande objekt i..Samt att man lägger på skärpa i bilden..Den färdiga bilden! Fusk eller inte ?

- 8.3 grader på Arlanda imorse..

Kallt som faan vad det imorse på Arlanda när jag var där kl 07.00 *brrrr* Blev inte så långvarit på arlanda eftersom det var såå jäkla kallt, men lite bilder blev det...

       

Imorgon blir det Arlanda, kl 07.00

Imorgon åker jag ut till Arlanda för att fota lite flygplan, var länge sedan jag var där ute nu. Alltid lika spännande och komma ut och se vad dagen bjuder på.. Kommer väl bara stanna där några timmar. Får väl sen se vad det blev för bilder, och om det är några bilder som luftfartsverket vill ha..

Dessa bilder tog jag sommaren 2008


Ska kankse byta design på bloggen..

Min blogg kan se jävligt konstig ut idag och i helgen, det beror på att jag eventuellt ska byta design på den, men håll ut...


Ny skärm till Datorn..

Visst kan man tycka att man har en stor skärm när man sitter med en bärbar dator på 17" skärm? Iof har jag en bärbar med 15" skärm, sitter mycket och redigerar & retuchar bilder som ni säker vet, och har sett..

Iaf så har jag idag gått och köpt en dataskärm för att kunna koppla in till min bärbara dator, och vilken JÄVLa skilnad det blev, ifrån 15" till en 24" skärm, det är stor skilnad, och framför allt är det nu mycker lättare och redigera & retuchera bilder..

Slänger upp en bild på mitt databord så får ni se skilnaden :)

d

Thailand om en vecka...

Nästa fredag blir det att åka till Thailand igen, ska bli såå skönt och komma bort ifrån Sverige nu när det är så trist väder och allt.. Blir min 2:a gång i Thailand iår, sist jag var ner var Dec - Jan, då vi fixade lägenheten m.m.

Nu åker jag ner tillsammans med pappa och några vänner för att skriva det sista på min lägenhet *ler* Sen är det klart.. Blir även att åka till koh samet några dagar för att ha "semester" i semestern..

Så under dom 14 dagarna som jag är nere i Thailand så kommer jag att uppdatera min blogg 2-3 ggr per dag, så jag hoppas att många kommer följa mig på resan igen och läsa min blogg..


Jag fixar vatten till köket..


Jag och några polare på en ö ufanför Phi phi island..


Mount Everest, nästa...

Är nu i full gång och planerar en resa till Mount Everest, nej, jag ska inte bestiga toppen, jag ska åka på en 2-3 veckors lång fotoresa till Nepal & Katamadu.

Sitter och googlar och pratar med andra svenskar som varit där, blir otroligt sugen på när man hör vilken upplevelse det är och komma så nära världens högsta Bergs, 8848 m. Inte bara fota berg, utan i alla byar runt om kring..


Mount Everest, vilket syn & upplevelse..


Häftigt, vilka bilder det kan bli...

Nu kan du se mig LIVE på bloggen..

hahah, lite fjolligt, men jag ska göra ett test och försöka sända en plåtning nu till helgen "live" över internet, där besökarna kan se direkt på webben hur en photosession går till..

Och under tiden så ska jag testa lite olika program. Så just nu kan du se mig "LIVE" här på bloggen, bilden uppdateras var 90:e sekund, ha så roligt *hahaha*


Plåtning med Jackeline nu till helgen..

Sitter nu och planerar en rikigt jäkla cool plåtning till helgen med Jackeline, kan inte säga så mycket mer än att det kommer bli en färgsprakande plåtning med grymma bilder... Jackeline jobbar som mingelfotograf/skribent på finest.se
ska bli otroligt roligt och få jobba med henne...Se mer bilder och läs hennes blogg på: http://perezjackeline.blogg.se/

Vi i Sverige är riktigt sena med vissa filmer..

För drygt 3 mån sedan såg jag filmen Taken, med Liam Neeson, grymt jävla bra film måste jag säga.. Den 6:e mars går den upp på Svenska biografer, lite sent kankse ?

Månag av mina vänner har också sett den med Svensk text, gick ju inte och missa den när den var TOP 10 på vissa sidor *skratt*


En snabbis ut till skärgården..

Vaknade upp kl 08 och kände mig sugen på att åka ut till landet, hoppade in i bilen och åkte upp. Landet ligger på en ö i skärgården som heter länsö, ca 1½ timme ifrån Sthlm..

Otroligt härligt var det och komma ut, mycket snö, 30 cm tjock is, vilket gjorde att man kunde gå över om man ville..
Förlängd resa till Thailand..

Idag blev det klart att jag stannar 4 dagar längre i Thailand. Kommer att åka till Thailand den 6:e mars och flyga hem den 19:e mars, ska bli sååå skönt! dom sista 4 dagarna tänka jag dra ner till koh samet och bara ta det lugnt!

hörs!


Jag somnar alltid till filmer...

Lägger jag mig kl 20-21 för att titta på film, så tar det inte lång tid innan jag somnar till filmen. Det är sällen jag ser klart en film på en och samma kväll, jökligt trist, men så är det...
Sen vaknar man upp någon gång vid 02 och stänger av filmen och fortsätter sova..

Igår blev det filmen Patrik 1,5, började och verkade vara en rikigt roligt fillm..


Dystelexi ? eller hur faan stavas det ?

Inte bara jag som har svårt för att skriva & stava, även nattklubben 360 har svårt! *hahahha*
Tycker iaf att man bör kontrolera all text innan man slänger upp den på en webbsida..Har du också för mycket månad kvar i slutet av pengarna?
Ska det inte stå?:
Har du också för mycket pengar kvar i slutet på månaden ?

Fortsättning på plastskiten i snacksen..

Idag kl 10.15 Ringde Vd`n för det företag som är distrubitörer eller ansvariga för företaget som håller i Snacksen som jag åt igår kväll.. Hon bad så mycket om ursäkt för det inträffade och ville att jag skulle komma till Huvudkontoret som låg vid Wenner grens center i Sthlm..

Åkte dit vid 11 tiden och fick träffa 8 personer som satt i ett konferensrum, där gick vi egenom hur det kunde ha hamnat plast & papper i förpackningen som jag fick... Dom menar på att maskinerna som packar dessa är mycket känsliga för "konstiga" vikter så det inte ska hamn metallbitar elelr något i förpackningen, men mot plast och papper som har samma vikt som snacksen så känner tyvärr inte maskinen av något..

Iaf efter 30 min går jag där ifrån med att bli lovar en regäl ersättning..

Känner absolut ingen mot företaget i sig, men vad hade hänt om en 5-8 åring ätit och dött av detta ? *hum*

Vad tycker ni man kan kräva i ersättning eller hoppas på att man får ? Säg gärna vad du tycker!


Vad i helvete nu då ?

Igår köpe jag lite snacks på Maxi i sollentuna, vad hände sen ? Fick massa plast och papper i snacksen som jag svalde, höll nästan på att dö *hahah*

Skrev ett mail direkt till distrubitören..

HEJ, DET ÄR MED UPPRÖRDE KÄNSLOR SOM JAG NU KONTAKTAR ER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 
Mitt namn är Robert Petersson, idag den 17/2 var jag och hjälpa min mor att handla på Maxi i sollentuna..
Köpte då lite egen mat med mig, bla. en påse Maxicanos...
 
Låg i sängen och åt ur eran Mexicanos påse då jag upptäcker att jag sväljer något konstigt, känns inte alls bra i halsen!
Det tar inte mer än 3-4 sekunder så jag upptäcker att jag fått i mig något som inte stämmer. Försöker svälja mer
men det sitter kvar i halsen, får panik då eftersom jag knappt kan andas, så jag springer till badrummet för att skölja ner med vatten!
 
Försöker skölja ner det som fasnat i halsen, GÅR INTE! Det ända jag tänker då är att stoppa ner fingrar i halsen vilket jag gör! Upp kommer en rigäl spya och landar i toaletten, VAD FAAAAN VAD DET UNDRAR JAG ?
 
Efter ett par minuter då jag lugnat ner mig så går jag tillbaka till påsen som ligger på sängen och tittar vad faan det kan ha varit som jag svalde, då ser jag någon som jag aldrig skulle hända mig, men som säker förekommer ibland.
 
DET ÄR EN STOR JVÄLA KARTONG BIT I PÅSEN, SAMT MASSA SMÅ PLASTBITAR, kanske 3-4 st..
 
DETTA ÄR INTE OK, DET KUNDE HA SLUTAT MYCKET MYCKET ALLVARLIGARE ÄN VAD DET GJORDE, TÄNK OM NÅGOT BARN SKULLE HA FÅTT I SIG DETTA!!
 
Jag har nu tagit bilder på detta och tänker bifoga er dom, samt att eventuellt kommer gå vidare med detta...
jag som konsument tycker detta är mycket allvarigt!


Gamla firmans kalender..

Sitter och tittar igenom en gammal hårddisk som jag hade som backup förut, hittar då massvis med roliga bilder.. Dessa bilder är ifrån en 2007 år kalender som vi gjorde och gav bort till vissa kunder, hahah.

sjukt rolig idè, helt galna bilder.

         

Gammal reklambild..

Hittade en rikigt gammal reklambild som jag gjorde för Oxidbar, krogen jag jobbade på förut som mingelfotograf..
Tyvärr har Oxidbar idag gått och blivit rikgit dåligt, vilket där synd..


massa tändsticksaskar över kroppen..

Bilder ifrån den gamla goda tiden..

Åren går, och i sommar fyller man 28 år *pust* Men det är ju alltid lika roligt och se bilder på dig när man är ung. Har hittat bilder ifrån när jag är 18-20 år, rätt roligt och se....

       
   

Ooops...

Har faktiskt jobbat som mingelfotograf på Oxidbar här i sthlm under ett par år, men aldrig varit med om att någon "råkat" visa bröst eller så, men denna bild är ju så roligt, hon är helt omedveten om att hon råkar visa lite tutte. Lite taskigt tycker jag fotografen är som väljer att lägga ut bilden *skratt*


Hoppsan, bilder på mig ifrån Koh Samui

Såg idag att VikingBar på koh samui har lagt ut lite bilder på mig, måste vara en av dom galna kvällarna då det gick *piiiip* tusen bath, hahaha....

bilderna finns på:
http://www.vikingbar.net/coppermine/displayimage.php?album=61&pos=12

http://www.vikingbar.net/coppermine/displayimage.php?album=61&pos=4

Nytt körkort & pass

Åren går, har nu haft körkort i snart 10 år. Så då är det dax och förnya det. Körkortet har varit sönder sedan 3 år tillbaka är är knappt godkänt på banken* skratt* Även passet börjar blir slitet efter alla resor till Thailand...
På tio år har jar bara krockat en gång, p.g.a att mina bromsar fungerade, 3 fortköringsböter, och en möter för att inte ha haft bälte.. Det är rätt bra ändå!


Spindel..

För länge sedan när jag var 17 och bodde hemma så hade jag en spindel som jag fick när jag jobbade på Kista Zoo, den växte ifrån att vara liten till att den blev stor och åt musungar, helt sjukt spindel. väldigt aggresiv också..

Igår såg jag en bild på en otroligt läcker spindel, jätte vacker...
Vad säger du mamma, ska vi skaffa en sådan ? hahaha..


Gamla mobilbilder..

Satt idag och tittade genom min mobildtelefon och upptäcker att det är massa gamla kort som ligger på den, kort som är 3-4 år gamla.. haha..

     

Ny dator typ...

Håller på och fixar min gamla dator, lägger in nytt vista, kommer ta någon dag..

Bästa platserna på flyget..

Det gäller och ha lite kontakter ibland.
Vill tacka Leck på JadeTrevel för att han är så otroligt trevlig och hjälpsam och fixa biljetter till oss nu när vi ska ner till Thailand i mars..

Inte bara att han hjälpe oss med bra priser på biljetterna, han satte oss även på säterna 53 B C, vilket jag tycker är absolute dom bästa säterna, vid nödutgången, vilket gör att vi inte har någon person framför oss och att vi kan strecka ut benen hur mycket vi vill, TACK!


Tog denna bild sommaren 2008 på Arlanda..


Ni måste se filmen Changeling

Ni får inte missa filmen Changeling, det är ett MÅSTE! Såg halva filmen igår kväll, men somnade, och idag så tittade jag klart på den, såå SJUUUUKT bra och gripande, en av dom bättre filmerna jag sett, om jag ska vara ärlig..

Filmen handlar om Christine Collins som är en ensamstående mamma vars 9-årige son Walter en dag försvinner spårlöst. En månad senare återlämnas han till den förtvivlade mamman. Men, den 9-årige pojke som återvänt är inte Walter och nu börjar Christines maktlösa kamp för sanningen om vad som egentligen hänt.


Stabild som faaaan..

Satt och tittage igenom lite bilder imorse när jag vaknade 0715, trisst, men kunde itne sova längre..
Hittade då lite bilder på kändisar som jag plåtat, för lite olika uppdrag...


Jobb för tidningen Forotè.


Mins ni Zubeyde ifrån robinsson ?


Fhilip & Fredrik


Lördag och väldigt lugnt..

Ikväll är det Lördag, blir lugnt ikväll, så skönt och inte göra något!
blir att titta på Melodifestivalen och hoppas på att underhållningen är lika bra detta, som förre året med Luuk & Gustafsson i spetsen..

Va faaan nu då ?

För 2 dagar sedan hade jag 67 besökare, idag har jag bara 19 st, vaa faan nu då ?
Jag kanske måste skriva något mer roligare eller vad ?


Kanske inte så många, men många för mig..

Igår hade jag 67 besökare på min blogg, vilket är många tycker jag, jag brukar ligga runt 28-35 st per dag, jääääte roligt!
Men hur ska jag göra för att få ännu mer?, har ni tips till mig så, snälla säg det *skratt*

3 år som modellfotograf..

3 år har gått nu sen jag gjorde min första modellplåtning, det var i en stuido på Södermalm här i Sthlm, och modellen var en tjej som hette Karin. Efter den plåtningen så bestämde jag mig för att då köpa bakgrund och stuidoblixtar, för att slippa betala stuidohyra på ca 1000 kr per dag..

Så tiden gick, det blev båda bra och dåliga plåtningar. Så nu efter 3 år har jag fotat:

Över 70 modeller, allt ifrån naket, gravida kvinnor, mode, fashion, vinterbilder, flygplan m.m., listan kan göras lång. Även Plåtat för tidningar, webbsidor, företag m.m

Dessa bilder är ifrån mina två första år som fotograf:

       
     

Och detta är min sista plåtning som jag gjorde i söndags med modellen Petra, lite har jag väl utvecklas ? haha...


Godmorgon eller kanske Godnatt ?

Faaan, somnade så jäkla tidigt igår, vaknade upp nyss 03.30 och var klar vaken, faan också, kan inte sova längre!
Vet ej exakt när jag somnade igår, men vet att jag vaknade kl 22 typ och då hade jag sovit ett tag kändes det som, hum..

aja, får väl titta på Tv eller fixa lite här hemma då...


före & efterbilder..

Tänkte bara visa lite snabbt hur mycket retucherat/redigerat som ligger bakom mina två senaste plåtningar..
Det är iof inte så mycket egenligen, ganska lätt retuchering. Har man ett bra grundljus på bilderna så är den enkelt..
Lite nya bilder...

Slänger då upp lite bilder ifrån plåtningen i söndags med min vän Petra! blev en liten snabb plåtning på 1½ timme, men resultatet tycker jag blev grymt! Petra är 100%, med Baron blod i sig, vilket gör att hon blir såå jävla bra på bilderna..

Vad tycker du ?

Läs gärna hennes blogg på:
www.finest.se/petra


Måndagar alltid sega..

En måndag är väl aldrig rolig ?
Idag lite senare, runt 18-19 kanske ska jag uppdatera min blogg med lite före & efterbilder, så kan ni få se vad man kan göra med photoshop..


Söndagen bjöd också på plåting..

Igår söndag så fotade jag Petra, hade pratat länge att fota, men igår blev det äntligen av.
Rikigt coola bilder måste jag säga, Petra hade på sig skinbyxor, skinjacka, allt i svart, och svart bakgrund, trodde först inte att bilderna kunde bli så tuffa & coola som dom blev, men resultatet blev skit bra...

Slänger bara upp ett vanligt portättkort nu, dock inte färdigt retucherat..


Lite förhansvisning av bilder...

Har suttit och retucherat & redigerat Johannas bilder nu, resultatet har blivit följande:
vore roligt om ni ville kommentera, och säga vad ni tycker om bilderna, gärna konstruktiv kritik tack!

Kanske kommer att lägga ut före & efterbild senare under dagen så får ni se skilnaden..
P.s johanna är GRYYYYM och jobba med, tack för det!
273 bilder ska bli 8 st..

Efter en plåtning kan de bli mellan 200-800 bilder om man har otur, eller hur man ska kalla det. Beror ju helt enkelt på hur bra modellen är egentligen. Har  man en erfaren modell som "sätter" dom flesta poserna så går en plåtning mycket snabbare och det blir mindre bilder att välja bland..

Plåtningen med Johanna fick efter 2 timmar ca 273 bilder, av dessa ska jag välja ut ca 8 st som jag ska redigera och retuchera..


273 bilder ska bli åtta, bara sitta noga och titta ut dom..


In med bilderna i Photoshop sen, och börja jobba med dom.. En bild
kan ta ifrån 5 till 50 min att jobba med, beroende på...

Ikea, plåtning, retuch & avslutningsvis filmkväll

Söndag idag, lite trisst att helgen snart är slut, men men.. Idag blir det full fart. Ska åka till Ikea med pappa och hämra en garderob som väger 105 kg, hur faan det kan göra det? Sen hem till kl 12, då jag ska fota en vän som heter Petra. Det kan blir rikigt jäkla coolt, ska köra svarta skinbyxor, stövlar och något cool topp på det, vi har sett ett par bilder som vi vill efterlikna, och dom är sjuukt balla..

Sen ikväll blir det väl att kolla film och bara softa...

Ska försöka börja mobilblogga nu om det fugerar, har varit lite strul med det....

RSS 2.0