utveckling & mycket nu...

Sjukt jäkla mycket nu med mitt nystartade företag och allt runt om kring, har ju lovat att ge lite tips & trix, men det får tyvärr vänta några dagar, men så länge tänkte jag visa lite hur min utvecking har gått som som fotograf..

Kan bara säga en sak, övning ger färdighet, men tips & massa trix på vägen gör bara att utvecklingen går forttare, och tyvärr har jag inte fått så mycket tips och så, har testat, lekt mig fram med allt och låtit allt ta sin tid...

Här e bland dom första modellbilderna som jag tog för ca 4 år sedan!


Min första modell, Karin..


Karin & sussie som sminkade på min första plåtning..


Min första utomhus session, modell mins jag inte, ahaha..


Min tredje plåtning...

Så såg det ut för 4 år sedan...

Fotokurs ?

Jag vill ju dela med mig av det jag kan innom modellfoto, studio samt lite retusch. Men hur ska man göra det på bästa sett ? jag funderade ett tag och kanske man ska starta upp en 2-3 dagar kurs här i sthlm ?

En enkel kurs om lite ljussättning, vad man ska tänka på, retuschering m.m.

Givetvis nästan helt gratis, bara självkostnadspris, någon som skulle vara intresserad ?

visst, jag är inget proffs, finns fotografer där ute som är 100ggr bättre säker, men dom lever väl på sin fotning, jag fotar för att det är roligt och vill skapa bra bilder...


lite försenad..

Lite tips & trix som jag hade lovat idag blir framsjuktet nåon dag, har så förbaskatt mycket och göra på jobbet, så jag kom nyss hem..

förlåten ?

Vad för tips & trix skulle ni vilja se ? Säg så fixar jag!

Lite tips & trix..

Godmorgon... Tänkte senare idag när jag e hemma ifrån jobbet att ge yttligare lite tips & trix kring retuschera en bild... Även kanske ge lite studio tips.. //Robert

Före & efterbilder samt en retuch video..

Tänkte nu visa lite före & efterbilder ifrån min plåtning igår med Madde.. Tänker bara förklara lite enkelt vad jag gjort, inte gå in i detaljer, eftersom nästan all redigering med färger och så är i Lightroom, det ända som är gjort i Photoshop är skönhets retuchen..

Madde hade en tatuering som hon inte var super nöjd över, så vi bestämde att vi skulle ta bort den på samtliga bilder, vilket inte var lätt i alla bilder eftersom poserna gjorde retucheringen svår, men jag e ganska nöjd ändå!

Här e en video samt lite bilder, hoppas ni blir nöjda..


Videon visar lite snabbt hur jag tar bort tatueringen.. Finns säkert andra sett man kan göra det på, men jag har valt att göra på detta sett..


Gör så mycket som möjligt i Lightroom, Fixar färger, kontraster m.m. Sen in med bilden i photoshop..


I Photoshop så blir det mest skönhets retuch samt beskärning av bilder..
Gravid.

Här kommer lite bilder ifrån min plåtning med Madeleine igår. Rikgit skojj och plåta en gravid kvinna, och väldigt fashinerande att se ungen röra på sig titt som tätt i magen..         

Tack..

Tack alla för era tips och frågor som jag fått sedan jag la upp en foruminlägg på fotosidan.se Många vill veta mer, och många kommer med tips, jag försöker svara på alla frågot och ta imot alla tips med öppna armar! Jätte roligt att så många engagerar sig i detta, skojj!

Kommer att börja testa 3, kanske 4 ljuskällor om 2 veckor.

Men fortsätt att komma med tips, eller ställa en fråga!

/Robert

Ibland är det inte lätt..

Ibland är det inte lätt att komma överrens med modellen om hur bilderna ska redigeras/retucheras, Madde som jag fotade idag är verkligen en bestämd modell och vet vad hon vill, och vet hur hon vill ha bilderna..

Men men, vi ska nog komma överrns iaf.. Här e en behind the.... kort, så ni ser lite hur det ser ut i studion..


Första gravidbilden..

Ett smakprov på en plåtning som jag nu håller på med. Medans madde vilar i 15 min passar jag på och redigera/retuchera en bild så får ni se!

Vad tycker du ?
Från idé till färdig bild..

Tänkte nu skriva lite kort hur jag går tillväga ifrån en bild idè till färdig bild. Hur jag tänker, hittar bra modeller, ja allt typ. Hoppas kunna göra det på ett bra sett!

Först och främst gäller det ju att hitta en idè som man vill göra, kanske man sett en bild som man typ vill efterlikna, eller så, eller så surfar man bara runt på lite olika sidor och får idèer. Själv får jag mycket inspiration ifrån fotosidan.se, modellbilder.se samt lite vänner som är fotografer..


Modellbilder.se & fotosidan.se är bra siter som kan ge inspiration.

Efter att du fått en idè om hur bilden ska vara, om bilden ska fotas i stuido, ute, eller hur miljön ska vara. ska modellen vara ljus, mörk, smal, tjock, små, stora bröst, lång kort, ja allt måste man fundera över så att bilden blir så bra som möjligt!

Efter allt planerande och när du har bilden i huvudet så brukar jag skriva ner idèen på papper eller i datorn.. Typ:
"plåtning med häst på en äng, vit häst, modell naken eller med vit känning, fotas i motljus eller medljus, retuchera bilden soft/dov i färgerna, gör bilden sensuell" Det hjälper mig att minnas hur jag hade tänkt, och ibland ploppar ju bara en idè upp, då skriver jag ner den..

Då är det dags och hitta den modell som jag typ tänkt mig. Antingen så ringer man någon av dom 70 modeller som jag fotat hittils, eller så går man in på modellbilder.se, som är en mötesplats för oss frotgrafer, modeller, stylister, make-up artister m.m. Där letar man igenom något som man tycker skulle passa, drar iväg ett meddelande och hoppas på att modellen vill göra idèn..

Efter det så gäller det och hitta en make-up artist som också vill ställa upp och sminka en modell, det brukar dock inte vara så svårt, men det gäller att alla kan, jag som fotograd, modell och sen make-up artisten..


På modellbilder.se finns massvis och välja mellan, men ibland är det ju många modeller som kontaktar mig och vill göra bra idèer, då slipper man leta..

När man spikat ett datum för en plåtning så är det mycket man ska fixa innan modell & make-up tjej kommer.. Det ska fixas med studion, eller ska man fota ute gälelr det och ha med sig rätt saker...

Men ska man fota studio så gäller det och välja rätt bakgrund till idèen, kankse ha någon soffa, pall m.m.

När det väl är dags för plåtning då både modell och make-up artist är i stuidon så medans modellen blir sminkad så brukar jag förska ställa in rätt ljus på modellen, modellen får springa in i stuidon lite då och då tills jag hittat ett "grundljus" som jag är nöjd med, sen är det bara och vänta till modellen är klar, kan ta mellan 45 min och 1½ timme för att hon ska bli sminkad *pust*


Fixar och tittar så allt är rätt innan jag ska börja plåta, små detaljer kan göra väldigt mycket..

Nu är det dags för själv plåtningen, med en erfaren modell är detta mycket lättare, vilket gör att jag heslt fotar erfarna modeller, bättre, behöver inte säga så mycket, dom vet vad dom ska göra! Men självklart kommer jag med tips och även säger lite hur dom ska stå om jag vill ha någon speciell pose eller så..

Så, nu har du fotar i 2 timmar, du har ca 300-500 bilder att gå igenom..  Jag brukar, om modellen har tid att titta lite snabbt på bilderna, gå igenom vilka som är bra, samt att visa en retuchering/redigering som jag hade tänkt. Tycker modellen om min retych och så, det så bränner jag ner alla bilder direkt till modellen..

Sen börjar ett rätt jobbigt arbeta, att titta mer nogrant på bilderna, ju bättre modell, desto jobbigare är det, eftersom en duktig modell "sätter" mer bilder, d.v.s hon blir bra på nästan alla bilder, gör inge fel. Medans en lite sämre modell kankse bara sätter var 3:e eller var 4:e bild, då blir det lättare och välja ut!

Efter att tittat igenom alla bilder nogrant, tittat på små detaljer som min, hur kläderna sitter på kroppen m.m. så väljer jag kankse ut 6-12 bilder per "session". En session kan vara vara mellan 20-100 bilder, beroende på..


Under 2 timmar i stuido är det inte ovanligt att det blir mellan 300-500 bilder, beroende på..

Sen när alla bilder är valda så är det dags och retuchera/redigera varje bild så som jag visade modellen, samt så som jag hade tänkt att bilden skulle bli..

Att redigera/retuchera kan ta allt ifrån 5 - 45 min per bild, beroende helt på hur mycket som ska göras med bilden. Hur jag redigerar & retucherar har jag visat lite innan i bloggen, kommer inte skriva så mycket om det i detta blogginlägg.Så, nu finns den "råa" RAW bilden i Adobe Lightroom, och nu är det dags och dra och fixa med alla värden och spakar som finns i programmet..

Nu gäller det och hitta den retuch/redigering som du hade tänkt dig, när detta är klart så öppnar man bilden i Photoshop där dom sista sakerna fixas, innan bilden sparas och skickas till modell...

Ja, det är typ såhär det går till när jag iaf gör en bild ifrån idè till färdig bild..

Hoppas nu ni fått lite inblick i hur jag jobbar & tänker..Skulle vara roligt och höra hur du jobbar/tänker som fotograf..

Trevlig lördag!

//Robert Petersson

Jobbig dag...

Idag tror det det blir en rikgit jobbig dag framför mig..
Föörsta ska jag träffa upp en tjej som heter Madde och som är "tjock", ja hon e gravid. ska göra min första gravid plåtning, ska bli spännande..

Efter hennes plåtning som kankse tar 2-4 timmar, ska jag hämta upp Jacquline, sen ska vi åka till Sitguna där vi ska fota henne med en häst på en äng, ska bli spännande...

Så idag är det mycket och stå i, och senare ikväll eller imorgon kommer ni få se massa bilder....

Skojj va ?

Kvällens film..

Nu blir det att titta på film, Någon som sett filmen ? Vad tycker du ?


18.50:-

Idag har jag faktiskt köpt lite godis, första gången på 2 mån smo jag köpte en liten påse för 18.50 *ler* Idag blir det rätt lugnt, titta på Vi hade iallafall tur med vädret 2, får vi se om den är rolig!


Gravid plåtning..

Imorgon ska jag faktiskt göra min första plåtning med en gravid tjej/kvinna. Ska bli extra roligt och få göra rikgit mysiga och sensuella bilder..

Sen får vi se hur resultatet blir..


Nr 6000

Var ute idag en snabbis på Arlanda, då plan nr 6000 ifrån boeing landade! Detta var alltså boeings 6000:e plan som dom tillverkat i serien 737..

Intressant va ? hahaha..


Fredag = ledig och ..........

Igår började min helg, det gör att jag är ledig idag. Tog eldigt eftersom jag nästan kommer att jobba hela sommaren. Sen har jag massa och göra idag, var på Arlanda kl 05.30, och nu e jag hemma, ska ner till banken kl 10 för att snacka lite affärer med dom, om mitt nya bolag..

Sen blir det och fixa för att jag ska fota en gravid tjej imorgon, samt göra en sensuell plåtning med en häst på en äng, och en naken kvinna..

aja, har massvis och göra!


Arlanda 04.45

Imorgon är det dags att gå upp 04.45 för att sedan åka ut till Arlanda och fota! Tidigt, jag vet! Men jäkligt skönt och vara där tidigt, rätt avkopplande, kanske låter konstigt, men det är det! *haha*

Blir väl där 4-5 timmar, sen är det att fixa en massa till mitt nystartade bolag..


Denna bild tog jag 06.30 på ARN för ett år sedan..


plåtade en sen kväll...


Rätt cool med, plan och massa moln..

Vad vill du att jag skriver om ?

Nu får du chansen som bloggläsare av min blogg vara med och bestämma vad du helst ser att jag skriver om på min blogg! vore soligt och höra vad just nu vill läsa om?

Har idag mellan 87-125 bloggläsare om dagen.

Så vad vill du att jag ska skriva om, eller vill du att jag skriver om något mer ?

Modellfoto/retuchering ?
Om mig själv ?
Roliga saker ?

Vore roligt och höra vad du tycker!

//robert


Löning..

Idag är det den 25:e, och det innebär lön på kontot, skönt!

Vad är det första du ska köpa idag när du fått lön ? Något speciellt ?


Visitkort..

Idag kom mina visitkort, sjukt snygga blev dom!


Otrevliga kommentarer..

Ibland får man rätt otrevliga kommentarer, jag vet inte om personerna är svarsjuka på något eller vad det nu är, men offtast handlar det om att dom tycker att mina bilder suger, du är sjukt dålig fotograf m.m.

Det roliga är att man kan spåra upp ett IP nummer på 2 sek, sedan maila "Abusen" och på så sätt få veta vem det är som ligger bakom en kommentar.

Ganska lätt va ?

http://www.db.ripe.net/whois?form_type=simple&full_query_string=&searchtext=&do_search=Search

Mitt egna bolag..

Såhär kommer loggan att se ut till mitt bolag som jag är på gång att starta upp!
Vad tycker du ? Fräsh ?


Logga


och visitkortet..

Håller fortfarande mitt mål.

två veckor har gått sedan jag slutade kuren som jag gick på, nu äter jag normalt igen men mindre och tänker på vad jag stoppar i mig..

Mitt mål var att gå ner ifrån 89 kg till 77 kg, idag väger jag 78.5..Thaimusik hur högtalarna..

Som jag skrev tidigare idag så har jag nu Spotify, vilket är sjukt bra.. Sitter nu och lyssnar på lite skön Thai/reagge musik. Tanken går då tillbaka till alla dom gångerna jag varit i Thailand och suttit på en strand och drukigt singha eller buckets *skratt*


2008 på Phi phi..


en ö utanför Phi phi....

Till Joakim och ni andra...

Har fått väldigt många fina kommenterar på dom senaste sessionerna, och många frågar hur jag redigerar & retucherar bilderna. Och en av dom är Joakim K på modellbilder.se

och nu tänkte jag "visa" eller förklara hur jag gjort denna session/bild..ok, vi börjar med kameran inställningar:
Fotar i RAW, 1/125 f6.3 ISO 200

Sedan hur jag placerat blixtarna. Blixtarna är placerade som bilden nedan, en blixt snett bakom modellen, ca 1.5-2m ifrån henne, sen en blixt snett framför henne på avstånd 2-2.5m.

Den bakre blixten är inställt på "häften" så starkt ljus som den främre.. Om ni förstår ?


Blixtarna är placerade såhär, dock med annan bakgrund!

Sen när du har bilden är tagen så är det att öppna bilden i Lightroom!Så, nu finns bilden i Lightroom, och det är dags och börja dra och ändra i spakarna. Följande inställningar har bilden i LR:

Temp: 7357
Tint: -18

Brightness: +71
Contrast +16

Clarity: +14
Vibrance: -29
Sutiration: -10

Highlights: +17
Darks: +12
Shadow: -12

Lens correction:
Amout: -69
Midpoint: 39

Post-crop:
Amout: -2
Midpoint: 74
Soundness: +100
Feater: +74

Så, där hittar du alla inställningar jag körde med, men jag tycker du ska testa dig fram och se vad du gillar bäst, alla har ju trots allt olika smak.

Sen ska bilden in i Photoshop, ta bort leverfläckar, fixa till midja, och skärpa upp bilden innan den sparas!Vipps så har ni en grym bild...

Imorgon tänkte jag förklara hur du förminskar en orginalbild till en bra storlek, och att behålla eller ta fram mer skärpa på vissa ställen!

Hoppas ni är nöjda över denna förklaring ?

//Robert

Nu har jag Spotify

Jag kanske är lite sen, men nu har jag iaf fått Spotity *jipi*


behind the scenes..

Såhär ser min studio ut när jag fotar med rosa bakgrund & speglar.. Lite före & efterbilder..

Alla bilder är ljussatt på samma sätt, Fotade i RAW, ljus, kontrast, nivåer m.m är fixade i Lightroom, leverfläckar och skärpa fixas sedan i Photoshop innan bilden blir färdig..


lite liten stuido, ändå levererar jag halvhyfsade bilder *skratt*
Sista bilderna, sen Godnatt..

Slänger upp lite bilder ifrån dagens plåtning med Jacquline..

Godnatt!


En före & efterbild, inte så mycket mer än att ändra färgerna, kanske beror på att jag nu har hittat riktigt bra grundljus, vilket för det enkelt och redigera & retuchera..

Godnatt!

Sensuellt..

Vill bara visa upp dom kanske bästa och mest sensuella bilder jag gjort hittils i min 5 åriga "modellforograf" karriär..

Vad tycker du om bilderna ?


Brygga, strand, äng och studio..

Idag blir det 3-4 olika sessions, fota på brygga, strand, äng och sen studio.. Mer än så säger jag inte, ni kommer få se lite bilder ifrån dagens plåtning senare ikväll...


kanske något i denna stil ska vi göra!

Riktig bra midsommar...

Efter att vädret blev bättre och bättre ju senare kvällen gick så blev midsommar en toppen dag/kväll! Hade sjukt roligt med alla som var där, och fyllan var toppen, jämn och skit bra.. haha..

Vaknade upp 0900 på midsommardagen, och knappt bakis, kändes så skönt!

Nu är jag tillbaka i sthlm, idag blir det att plåta lite..


Min vän Lina gör sig snyggare inför kvällens fest.. Snygg outfit jag har i spegeln va ?


Bästa vännen och "brorsan" Jonas...


Pappa, Lina och bästa tjejkompisen Maja..


Pappa & vännen Lina skrattar åt något ?

Fler bilder kommer senare då jag glömde att ta med mig min kamera till festen...


Dagen efter...

Igår var det en rikigt jäkla roligt och trevlig midsommar, firade det tillsammans med 12-18 andra vänner och bekanta här på ön, rikigt roligt och lyckat!

Kl 17 kom vädret som vi hade hoppats på, Solen kom fram och tillslut hade vi inte ett moln på himlen, men det var vars 11 grader...

Bilder och lite roligheter kommer komma upp i eftermiddag då jag är tillbaka i Sthlm..


Nu vakna vännerna..

Nu klev Jonas & Lina upp. Maja kom över för en 15 min sedan, nu står hon i köket och visar dina kock "skills". Så nu är alla förberedelse igång för fullt..

Glad midsommar..


Lina, en vacker skönhet utan smink  *ler* En bra vänn också..


Jonas & Lina äter frukost 5 timmar efter att jag gått upp.. Tröttmössor..


Maja och pappa fixar mat, bra gjort..

förberedelser..

Lite förberedelser inför lunch och middag idag, jag fick äran och skrubba potatis, kankse inte det roligaste jobbet, men men...


3 kg potatis ska fixas..

"inte ett moln, så långt ögat kan nå"

Godmorgon godmorgon. Sitter på landet i skärgården och det finns bara moln här. dom säger att det ska regna hela dagen/kvällen nu, igår sa dom något helt annat, vilket är jävligt trisst.. Men men, man får göra det bästa av det då...

Vaknade kl 0630, och var pigg, kvar i sängen ligger Lina min tjejkompis och Jonas, jävla tröttmössor, så nu sitter jag själv här i storstugan och surfar runt och läser väder och nyheter!

Vart i landet är du? Vad har du för väder ?

Glad midsommar på er!


Mammas nya kärlek..

2800 kvm tomt, det är vad vi har i gräsmatta och klippa på ön, det är mycket kan jag lova! Tar 1-1½ timme och klippa skiten. Och idag köpte jag & mamma en ny åk-gräsklippare, Wrooooooooooooom. Rikigt het och rikigt snygg än, den gamla har gjort sitt nu efter 11 år på ön, så mamma ville köpa en ny..

Vi köpte den i Östhammar, 3 timmar senare var den på ön efter mycket fixa med pråm till båten m.m. Så nu sitter mamma på den och klipper, medans jag sitter här och tittar hur vädret ska bli imorgon..

Vill bara Önska en trevlig midsommar!


Sådan gräsklippare köpte mamma, Wrooooooooom!


Jobbigt att ha land på en ö..

Som rubriken lyder, riktigt jobbigt att ha land på en ö, så fort man ska ha över något till landet så är det först att laste ut den ifårn bilen, sen ifrån bilen till bryggan, bryggan till båten, ifrån båten bryggan på ön, sen bryggan till skottkärran, skottkärran till huset, slit och släp..

Ändå har vi tagit ut massa saker hit, 1 ton virke, 1 ton sand, gräsklippare, ja allt som är på landet är taget med denna procedur, hahaha..

Men allt slit och släp går inte upp imot en toppen sommar på landet, grilla och vara ute med båten i skärgården..


Godmorgon..

Godmorgon alla bloggläsare, vaknade upp 0530 idag på landet, sååå skönt. Solen skiner nu på morgonen. Idag blir det och fixa inför midsommar, ska snart in till Östhammar och handla med mamma..

Har ny fixat så min Iphone har 3.0, jäkla mecka, men nu är det klart. Hoppas telefonen fungerar lika bra nu, kanske bättre..


Wroooooooooooooooom.

Ute i skärgården..

Idag var sista arbetsdagen innan midsommar. Sitter nu på landet som ligger på en ö i skärgården, Länsö heter den! Här kommer jag stanna till över midsommar och fira den med 12-16 polare, ska bli riktigt roligt!

Trevlig midsommar på er!


Bilden är tagen ifrån bryggan på landet...

Iphone 3.0 idag...

Tro det eller ej, men jag är uppe innan kl 05 idag. Ska nämligen börja jobba 05.30 idag. Men fast jag är uppe så tidigt är jag ändå pigg och glad som alltid..

Idag kommer Iphone släppa sin version 3.0 till min telefon, vilket gör att det blir över 100 nya funktioner till min telefon *JIPI*

Och igår spikade jag vilka som ska med ut till landet i skärgården på midsommar, kommer bli riktigt roligt och trevligt!


Färdig glamourbild på 5 min..

Tänkte först visa i en video hur jag på under 5 min retucherar / redigerar en bild till en färdig glamourbild.. Fotar du i RAW är det inte alls svårt, gör du det inte så börja med det!

Jag kommer snart också att göra en mer detaljerad beskrivning om hur max gör, men denna video får räcka så länge tills jag har tid och sätta mig ner och skriva, men man ser lite i videon vilka spakar jag drar i och så..

Men att fota RAW och sen fixa bilden i Lightroom är ett mycket mycket bra tips...

Föjlande värden hade jag i Lightroom:
Temp +7595
Tint: -21

Brightness +39
Constrast +2

Hue / Red + 17
Hue / Orange +14

Sharpening:
Amout: 25
Redius: 1,0
Detail: 25
Masking 0

Color 25

Lens Correction
Amout: -95
Midpoint:  43

Post-Crop
Amout: +2
Midpoint: 58
Roundness: 0
Feather: 0

Sen in med skiten i Photoshop, ta bort födelsemärken och lite annat fix & trix, så har du en Glamourbild på under 5 min..

Lycka till!

Fashion till 100%

Idag fick jag äran att fota en rikigt jävla duktig modell, Hanna Björklund. Jag behöver inte säga så mycket, jag låter bilderna tala för sig själv, men en sak jag jag säga, att hon sätter 98% av alla bilder, det är helt sjukt! Sådan poser som hon gör  är det inte många som klarar av, och svårt som fotograf och välja ut dom bästa bilderna..

Men här e lite bilder ifrån dagens plåtning med Hanna..
Hanna e så härlig och jobba med, hon vet hur man posar!


Före & efterbild...

Lite Glamour..

Vad gör man inte om man inte kan sova p.g.a sådan jäkla huvudvärk ? Jo, man retucherar/redigerar lite bilder. Här e bilder ifrån plåtningen igår med Linnèa, rikigt roligt och duktig tjej och jobba med!

Visar lite före & efterbilder, och för er som vill veta hur man gör, så säger jag bara, Fota i RAW, in med bilderna i Lightroom och sedan mixtra lite där, sååå otroligt sjukt bra!och sen så visar jag en före & efterbild, så ni ser lite skillnad..

Stor skillnad va ? Vill ni veta hur jag gjort ? Kommer innom någon/några dagar göra en mer
utförlig pressentation om hur man redigerar/retucherar, om någon är intresserad av att veta ?


Jävla huvudvärk..

Jaha, då har man varit vaken sen kl 03.00 då, kan verkligen inte sova, har sådan jävla huvudverk, vet inte vad den kommer ifrån, men den finns där. Så jävla jobbigt. Kan ibland få en sådan huvudvärk, men nu var det väldigt länge sedan jag hade såhär ont i pallet..

Har tagit två iprem, hoppas skiten går över snart!

Före och efterbild..

Tänkte nu visa en före & efterbild ifrån plåtningen idag, innan jag går och lägger mig... först fotar man, sen tar man filen som är en "rå" bild, in i ett program som du sedan istort sett kan göra vad du vill med bilden, efter du har dragit i spakar och gjort så att du är nöjd med den så gör du slut "finishen" i photoshop!

Vipps så har man en bild, lätt va ?


Lightroom heter programmet, som man jobbar med RAW bilder..


Att retuchera en bild kan ta mellan 5 & 45 min...

GODNATT!

Linnèa Bjärle

Här kommer en förhandstitt på plåtningen med Linnèa. Rikigt duktig och roligt tjej att jobba med! Vi plåtade mode, fashion och så underklädersbilder som ni ser.

Slänger upp en bild som är lite fixad nu, mer bilder kommer senare..
Valt att dra ner lite på mättnaden i bilden, retucherad och klar...

Förbereder inför plåtning..

Idag blir den en eller två plåtingar, ska bli roligt! Var länge sedan jag plåtade. Och jag har ju hunnit köpt nya kamera, 2 nya objektiv samt 3 nya bakgrunder, ska bli skit skojj, rikgit taggad!

Så i eftermiddag kommer ni kunna se lite bilder ifrån plåtningen!


Innan...


Efter ca 15 min....

Tillbaka i Huvudstaden..

Äntligen tillbaka i Huvudstaden, blev en snabbis till Göteborg. VBar ute igår på Stenungsbadet, rikigt roligt tilsl jag blev utkastad av vakterna för att jag var för full, hahaha. Shit heppends..

Iaf blir det en lugn och skön lördag med lite film...

Jönköping snart..

Vissa sover, vissa sitter och surfar på internet. Tror vi bara har 3 mil kvar till Jönköping, då blir det piss pause igen. Annars så är det björn rosenström som kommer hur högtalarna i bilen.


"gson" sover efter 4 öl, hahaha. Själv dricker jag ramlösa..


Första bilden på mig efter min viktminskning på 11½ kg...

Piss pause..

Då var det dags för första piss pausen på väg ner till Göteborg.. 15 mil kvar till jönköping. Fortsätter och blogga på väg till Tjörn..


Jajje står och pissar, haha.....

Påväg till Göteborg.

Nu är jag påväg till Göteborg, ska ner med 4 st polsre och fixa lite, ska jobba någon timme imorgon bitti, lägga in golv och måla 2 rum. Men ikväll blir det lite fest, första gången på 6 veckor som jag ska dricksa lite alkohol..


Mycker regn på väg..


min lilla 9" med mobildbredband, bra skit..

Godmorgon...

Godmorgon alla bloggläsare, idag är det fredag, sååå skönt! Blir jobb till 14, sen hem och fixa lite med kamera och planera för kommande plåtingar i helgen! Eftersom vändret inte kommer vara det bästa i helgen så kommer jag att fota istället! Ska bli roligt och rikigt spännande nu med 3 nya bakgrunder....

Vad ska du göra i helgen ?

Starta eget ?

ska idag över till pappa och käka lite middag samt att diskutera att starta eget företag nu, känns som det är dax och göra det! Nu finns det all världens möjlighet menar pappa, mycekt jobb och sen är det sommar, alltid mycket jobb för en målare under sommaren!

Så idag blir det pch åka dit och prata lite allvar! Det krävs rätt mycket och starta och driva ett företag, men kommer få båded tips och hjälp av pappa!

Hör senare ikväll!

Snart är jag i mål..

Nu är det bara 1 - 1½ kilo kvar, sen är jag i mål. Har imorgon hållit på med diet & träning i 4 veckor, och det har verkligen visat resultat. Men dom senaste 4-6 dagarna har jag lagt in ett mål om dagen! Det har blivit en middag bestående av kött, keso och massa grönsaker..

Mitt mål nu är att hålla mig under 78 kg, samt börja köra styrketräning 2-3 ggr i veckan! Så på 4 veckor har jag gått ner ca 11½ kg, rätt bra va ?

Jag mår iaf toppen, sprutar av energi, självförtoende och mår skit bra just nu! bara en bra tjej som fattas nu, vart finns hon ?


Godmorgon..

Som vanligt så är jag uppe med tuppen..Skönt att gå upp tidigt, läsa lite på internet vad som har hänt under kvällen/natten! Igår planerade jag lite vad som skall hända på midsommar. Dom senaste 10-12 åren har jag alltid varit på landet i skärgården, sååå mysigt! Har alltid tagit med mig kompisar upp och haft olika festar på landet! Jäkligt mysigt!

Så iår blir det lika, sak försöka planera lite mer nu i veckan!
Vad ska du göra på midsommar ?

Ny bakgrund..

Idag köpte jag en ny bakgrun, en Artic Grey. En grå aktig bakgrund som är rikgit snygg och göra mode / fashion bilder med. Nu och 3 veckor framöver har jag rätt många inbokade plåtningar, vilket är riktigt roligt!

Och självklart kommer ni kunna se sessionerna här på bloggen, samt lite före och efterbilder.. Så håll ut!
Nu ska jag snart kolla fotboll...
Kissat, och sen....

Det första jag gör när jag vaknat, sätter mig ner på Toan, ja du läste rätt, sitter nästan alltid ner och kissar, sååå skönt! Varför stå uåå när man e nyvaken, tänk om man somnar och ramlar ? haha..

Men men, efter det stå ställde jag mig på vågen 77.2 kg idag... Det börjar närma sig...


Godnatt..

Nu blir det och lägga sig i sängen och kolla lite film, har några och välja mellan! Men först borsta tänderna. Bilden är tagen med mitt nya superskarpa Nikon 35mm f1.8.


Middag..

Blir lite middag idag också, tallriksmodellen typ.. Så gott! Fortfarande går jag ner i vikt, idag stog vågen på 77.3 kg..


Bilden är tagen med mitt nya 35mm  F1.8, grym skärpa i det!

Godmorgon..

Godmorgon.
Som vanligt så vaknar man utan väckarklocka, vaknar väl 20 min innan klockan ska ringa, och känner mig utvilad, det är skönt, kankse beror på att jag lägger mig vid 21 ibland, ahha..

Idag ska jag köpa ett nytt objektiv, ett fast 35mm, perfekt för att fota i studio, poträttbilder & locationbilder m.m och det levererar rikigt bra bilder.


Rikigt knivskarpt objektiv till ett pris under 2000 kr..


Testbild ifrån Nikon.se. Gra skit!

Bilder till tidningen Moore...

Direkt efter jobbet mötte jag upp Jacqueline, för att plåta lite bilder till tidningen Moore! Blev en plåtning på bara en timme men lyckades ändå få fram rikigt bra bilder. Plåtningen skedde på kungholmen. Jacqueline är grymt skojj & roligt modell att jobba med, blir nog fler plåtningar med henne framöver...

Bilderna kommer att publiceras i Moore nästa eller näst nästa nummer, så håll ögonen öppna!


Blev ca 120 bilder på en timmes plåtning....lite behind the..... kort..Godmorgon...

Godmorgon alla bloggläsare!
Hoppas ni har haft en bra helg ? själv har min varit toppen, helgen har väl gått åt at spendera pengarn, det är nog första gången som jag verkligen känner att det varit ok att bränna så mycket pengar, har ju fått så fina saker, hehe...

Iaf står vågen på 78.1 kg idag, vilket är bra... 2-3 kg till bara, denna vecka ut, sen kör vi..


Middag..

Sedan 2-3 dagar tillbaka har jag lagt in ett mål om dagen, vilket fungerar bra, går fortfarande ner i vikt, men inte lika mycket! Idag blev det lite kött med sallad, brocoli & keso, såå Gott!


2 middagar för 56.50, alltså runt 27 kr st...


Så gott, nyttigt också...

Flummigt sköna "pjuck"

Jag har ju jobbat på Sverige största skoaffär, Stadium sergel, och jag vet inte hur många par jag sålt av Converse allstar, sjukt populära, och idag äger jag mitt första par, har alltid tyckt att dom varit fula och så, men nu har jag helt bytt uppfattning om skorna, dom är rikigt coola, men var också rikigt mjuka och sköna och gå i, toppen!


Skorna är ifrån Stadium Sergel, sköna "pjuck"

Faaan vad dyrt, men men...

Kom nyss hem efter 4 timmar på stan och lite shopping med min tjejkompis Louise! Blev en hel del kläder, och lite skor. Det bästa jag köpte var nog mina Replay jeans som satt sååå jäkla bra, och rikigt snygga på, men sen kostade dom 1800 kr, det är faan dom dyraste jeansen jag köpt, men men...

Iaf så köpte jag 2 par jeans, ett par röda chinos, as snygga med vita skor till sen, lite vågat, men coolt! Blev 2 par skor, ett par Converse, och ett par låga tyg skor, en fräsh sommar skjorta och ett par boxer..

Vad allt kostade vill jag inte säga, men det gick en hel del pengar iaf.. haha..

Nu blir det och titta på Tennis, Hejja Robbin...


Shopping idag.

Idag tänkte jag shoppa lite med min tjejkompis Louise, om hon nu inte ligger bakis.. Men isf ska jag shoppa  2 par nya jeans, 10 par BB boxer, 1 par skor, någon tröja..

Aja, vi får se vad jag kommer hem med...


Fram och tillbaka till J-köping..

Igår bestämde jag mig för att köpa en ny kamera, hade fått kontakt med en gubbe vars namn var Everth och bodde i jönköping! Han hade en Nikon D300 som var mindre än 6 mån gammal, inkl batterigrepp, 8 gigs minneskort m.m. Allt var i sådant super skick att det inte gick och motstå, så jag åkte ner och köpte kameran av han!

Ord pris för att ligger på drygt 18.995 kr, men han ville ha 10.500. Jag prutade till 10.000 jämnt, vilket är ett sjuuukt bra pris! Galet, wiiiieeee !

Så idag äger jag en Nikon D300 istället för min gamla D80 som jag sålde till en kille som hette Jonas, fick 6000 kr för den, vilket är rikgit bra betalt, men kamera var i toppen skick, så 4000 kr la jag imellan för att få en mycket mycket bättre kamera, bra va ?

Aja, nu blir det och läsa en manual på 380 sidor, finns rätt mycket inställningar med nya kameran!


Påväg ner till Jönköping..


Kanon väder neråt i landet..


Hemma med min nya älskling..

Uppe med tuppen.

Vaknade 05.00, vet inte varför, men känner mig sjukt utvilad. Så nu tänkte jag faktiskgt åka och jobba så mitt extra jobb som jag håller på med blir klart! Vore skönt! Sen kommer det bli att shoppa en massa idag om jag hinner, 1 par skor, 2 par jeans, 10 par BB boxer, tröjor m.m.

Nä, nu åker jag och jobbar...


Nä faaaan..

Har varit hemma nu i 1½ timme, e rastlös, så jag åker tillbaka till jobbet och jobbar lite så jag slipper jobba på sänge imorgon, håller på med ett extra jobb som ger väldigt bra med "para" hahahah..

Bättre och tjäna pengar än att sitta hemma och glo på tv...

Trevlig fredag på er!

4 nya bakgrunder..

Idag hämtade jag mina 4 nya bakgrunder som jag ska ha till kommande plåtingar, rikigt roliga och spännande färger, och jag kan LOVA att bilderna kommer bli rikigt coola och snygga!

Annars idag fredag blir det lugnt, snart duscha och äta lite, sen titta på någon film, ska upp 0600 imorgon bitti för att jobba, känns sådär, men pengar är bra och ha, för på söndag ska jag shoppa, då menar jag shoppa....


Dom fyra bakgrunderna som jag hämtade idag...

Snart dags för lite plåtingar.

Nästa vecka är det äntligen dags för att plåta lite.. Kommer bli 2 sessioner med lite olika teman, ser verkligen fram imot att få fota och skapa lite fräsha bilder.. Bilderna kommer att fotas i studio, mer än så kan jag inte säga än att det blir mycket färg.. Rosa, vitt, grönt m.m. Hålli er, haha..


Tattoo..

Kom nyss hem efter att hjäl en kompis och målat lite, är helt slut.
Åt nyss lite kycklingsallad, Gott! Går fortfarande ner i vikgt vilket är roligt, nu är det bara 2-3 kg kvar till jag är i målet!
Sen blir det träna på gym 2-3 dagar i veckan, ser fram imot det!

Nu lägger jag iaf ut en bild på en av tatueringarna..Godmorgon...

Lite jobbigt var det och sova inatt då mina två tatueringar är gjorde på sådana ställen att man inte vet rikgit hur man ska ligga för att inte ligga på dom, men det gick bra ändå.. Vaknade 05.20..

Idag blir det och göra klart ett jobb som jag hållig på i över 1½ månad med, en stor lägenhet på Söder, kunden har varit så nöjd att hon/han la till mig på Facebook och tackade så mycekt! Roligt!!

Igår fick jag tillbaka mitt trådlösa bredband som jag "lånat" ut till en kompis i 3-4 mån.. Rätt skönt! Nu kan ja ta med mig min minidator vart jag vill och surfa vart jag vill, iof har jag ju min iphone, men kanske inte samma sak...

Aja, nu ska jag till jobbet för att göa något nytta!


Smaka på Stockholm..

Just nu är det resturangernas dag i Stockholm, eller "Smaka på Stockholm" som det nu heter! Kom nyss där ifrån, jätte mycket olika och bra ställen, åt faktiskt ett köttspett med grönsaker, så gott!

Nu blir det duscha och smörja in mina nya tatueringar..

Godnatt!


2 nya tatueringar...

Bli inte arg nu mamma, hoppas du älskar mig ändå ? Och säg inget till pappa, ok ? hahaha. *puss* Idag blev det två nya tatueringar, 2 st som betyder mycket för mig...

Slänger upp bilder på dom, men vart dom sitter får ni hålla tillgodo med någon/några dagar!


"Aum" som är ett buddhism/hinduiskisk sumbol som betyder:
"Aum är summan och substansen av alla ord, det fundamentala ljudet som symboliserar ett absolut universum. Aum innehåller summan av alla ljud i alfabetet och är det gudomliga i form av ett ord."

Sen blev det en text på latin som säger:
"Må du leva, växa, blir stor ,och alltid vara glad."


Så är det, känns jätte bra och skönt att få göra två tatueringar som betyder något....

Det går bra nu!

Mitt liv rullar på i både lycka och allt, känns så jäkla bra allt just nu, hahah.
Dieten går suuper, jobben är roliga, ja just nu kan det kanske inte bli bättre. Känner ni bloggläsare såhär ibland också ?

Idag vid 12 kommer det nog att bli en tatuering som heter "aum". Mer får ni se sen, om jag nog gör en, men det återstår och se!

Jo, ligger på 78.3 kg nu, EXAKT 10 kg har jag nu gått ner på 18-19 dagar...


Godmorgon..

Godmorgon.. Igår tittade jag på lite film, blev Walander hämnden och sen filmen MILK! Två helt ok filmer..
Iaf så ställde jag mig på vågen imorse, och "bara" gått ner 0.6 kg ifrån igår, lite iaf..

Idag blir det jobb och sen hjälpa en kompis och tapetsera, skojj!


Laddar du ner ?

Jag kan ersänna att jag dragit ner på nerladdningen nu när det blivit olagligt, man vill ju inte bryta mot lagen, haha.

Men fortsätter du ladda ner, eller har du slutat med det ?


Mer Cappuccino shake..

För 2-3 dagar sedan så drack jag min första Cappuccinoshake ifrån Cambridge, och hur gooood var den inte då ? Smakade exakt som is kaffe typ, Mmmmmmmmmmmmmmmm.

Så idag köpte jag 14 till, samt lite gjordgubbsshakar..Blanda 4dl vatten, sen i med pulvrett, sen i med is, perfekt och ha en varm sommardag, innehåller bara 170 kcl också!

Iaf väger jag idag 79.3 kg..


Sjuk låg nivå på vissa...

Har varit medlem på modellbilder.se i ca 4 år. Där ger man varandra tips, byter erfarenheter, pratar både med forografer och modeller om att göra plåtningar tillsammans.. Sidan har gett mig oorligt mycket senaste 4 åren, inspiration, tips m.m. Utan sidan vet jag inte om jag hade varit så inspererad av att hela tiden skapa nya och coola/fräsha bilder...

Men vad i helvete ser man ibland, ser ut som rikiga jävla amatörbilder.
Hur kan man kalla sig fotograf eller modell, om man tar en kamera, går ut och plåtar sin flickvän som sitter på en sten, bara fota rakt upp och ner, sen lägger man ut en sådan session på sidan och vipps, så är man fotograf/modell!

Pinsamt och se sådana sessioner tycker jag! Lär er redigera och tänka kreativt istället..

Här e några sessioner som jag tycker e rikigt ................ ja, precis....

http://www.modellbilder.se/photosession.php?id=34118

http://www.modellbilder.se/photosession.php?id=34107

http://www.modellbilder.se/photosession.php?id=34072

Aja, det är bara några av många sessioner som jag personligen inte tycker håller särskilt hög nivå..

RSS 2.0