helg helg helg..

Nu är det bara några timmar kvar tills det är helg och slut på denna arbetsdag, åker ut till landet för att bara ta det lugnt och mysa.. Men självklart kommer jag uppdatera bloggen...

sista dagen imorgon..

Imorgon är det sista dagen på mitt jobb, för på måndag så kör jag 100% eget företag, ska bli jätte roligt! så behöver ni hjälp är det bara och ringa!


Gör huden/hyn brunare..

Svar till tommy och ni andra som vill veta hur jag gjort modellen brunare i denna bild, Ganska lätt.. Dock var detta en JPG bild, annars brukar jag göra kroppen/hyn lite brunare i Lightroom, men nu fick det bli i Photoshop.

Och det ända jag gjorde var att fixa i färgbalans, Se bilden nedan!

Förstår ni ?


Klicka på den lilla bilden här nere för att förstora bilden..


före & efterbild


Sommar & sol

En gammal plåtnig med min tjejkompis Matilda, hittade dessa bilder idag, efter att dom försvunnit i en hårdiskcrash.. Men nu e dom tillbaka, redigerade & retuscherade..



 

Före & efterbilder

Lite före & efterbilder på en gammal plåtning med Matilda.






Snart helg, vad ska man göra ?

Snart är det helg igen! Vad ska man göra ?
Antingen så åker man upp till landet i skärgården, eller så är man hemma och fotar ?

hur ska vädret bli i Stockholm / roslags trakten ?

Före & efterbilder

Här e lite före & efterbilder ifrån Mode & fashion plåtningen med Johanna...


jag & Johanna


Orginalbild, andra bilden är ifrån Ligtroom, och tredje bilder är slutresultetet efter Photoshop.

mode / fashion

Lite mer mode & fashion bilder på kanske Stockholms coolaste sjuksköterska..



     

Vad tycker ni ?

Vad tycker ni om denna bild ?


Jäkla..

Jäkla vilken reaktion det blev både här på bloggen och på mb.se när jag la ut en bild på Johanna där hennes skuldeblad blev helt galet cp under en plåtning, tyckte att det först såg sjukt och CP ut, men efter ett tag så gillade jag den just bara för att den såg så konstig ut!

Tur att smaken är som baken, hahaha..


Flummig eller cool bild ? Vad tycker du ?

steg för steg

Här e lite svar på Björns fråga om hur jag redigerat & retuscherat denna bild..



Här kommer en bild som visar steg för steg.



Första bilden är orginalbilden, sen efter lite justeringar i Lightroom så är bild 2 skapad, sen lite justeringar i photoshop så har du sista och färdiga bilden..





Även jag gör fel.... fuck också...

Jag var stressad, slarvig och tänkte mig inte för.

Det gällde nu när jag plåtade min sista session med Sofia, vi gjorde en glamour plåtning i ett stall hos min makeup tjej, Michaela.. Jag riggade allt, fixade blixtarna m.m. Sofia ställde sig på plats och vi tog 2-3 testbilder, sen så jag tittade att allt såg bra ut, det gjrode det (trode jag).

Men väl efter plåtningen så visade det sig att alla bilder är väldigt mycket överexponerade, blev sjukt förbannad över misstaget med kom på att jag fotade i RAW, vilket gör att jag kan rädda bilderna rätt mycket!

Har aldrig hänt att jag gjort ett sådant stort misstag, men men..

När jag fotar så har jag alltid kamerans display på "högradar" så man ser om bilden överexponerad eller inte, men denna gång hade jag inte det, fuck också...

Men skicklig som jag e, så räddade jag upp det, med att sitta och redigera & retuschera EXTRa lååååång tid *aahaha*

Här är iaf en före och efterbild så ni ser..




Svar till Björn..

Björn skev en kommentar om att jag tog in midjan lite på en modell som jag fotade, och förut skrev jag att jag vädrar göra modeller smalare..

"Men hey! Var det inte du som skulle sluta göra modellerna smalare? Det verkar fattas något över linningen på vänster sidan av bilden :-) Får man fråga vad du har gjort för justeringar för att få looken till höger??? Keep up the good work!"

Jag vägrar dra in större delar som lår, midja m.m. Men när det är en liten valk som blir när man posar har jag inget fel att fixa så det ser normalt ut...

Är det ok ?


Denna "fett" valk blir när jeansen sitter åt för mycket och när hon böjer sig åt höger.. Då tycker jag det är ok att ta bort den...

Fashion med stockholms sexigaste sjuksyrra..

Ja, Johanna jobbar som sjuksyster på ett av sthlm`s sjukhus, bara börja besöka dom om du vill stöta på henne.. Här är iaf lite bilder ifrån gårdagens plåtning.

Har valt att göra en fashion plåtning med bar överkropp för att få känslan av coola, sexiga och tuffa fashion bilder, hoppas ni gillar dom ?

Skriv gärna vad ni tycker ?



       

Före & efterbild

Här kommer en före & efterbild på plåtningen med Johanna, rikgit cool och duktig modell. Har försökt att skapa mode/fashion bilder med henne..

Resten av hennes plåtning kommer att komma upp idag, imorgon eller innom dom närmaste dagarna..


Glamour

Idag blir det och åka till ett stall, brygga och till en strand. Ska göra lite glamourbilder med en modell smo heter Sofia. Glmaour är väl inte det roligaste som finns, men har lovat att göra dena plåtning länge, och nu får den bli av..

Iof är modellen erfaren och gjort mycket plåtingar, så det är nog inte problem, men men, vi får se.. Mickaela som sminkade igår ska även sminka idag igen..

Stockholms sexigaste sjuksköterska..

Underbara och härliga modellen Johanna plåtade jag idag, jätte lätt och jobba med, en toppen tjej, och tack Mickaela för sminket.. Ja, Johanna är sjuksköterska på ett stort sjukhus i Sthlm...

Fler bilder kommer upp senare.




Random pics..

Lite bilder nu som jag fått ifrån mamma & pappas dator ifrån semestern i Göteborg / Tjörn..


jag och någon släckting..


jag & min gamla chef på någon ö i göteborgs skärgård..


jag, g-son och Sandra..


Kör upp vattenskotern på bilen..

Landet nu, plåtning imorgon..

Sitter nu på landet i skärgården, har just bubblat i våran "pool" som vi har på baksidan, såå skönt, 34 grader.. Imorgon åker jag hem för att göra två plåtningar.

Så imorgon eftermiddag kan ni se resultatet på bloggen!

Trevlig helg!


jag & pappa i "poolen"

Sorry..

Förlåt att jag inte uppdaterar bloggen något, men just nu är det såå sjukt mycket med jobbet att jag knappt hinner göra saker själv, men imorgon och till helgen kommer jag uppdatera mycket då jag har 3 plåtingar inbokade....



Tillbaka i Huvudstaden..

Landade igår i Sthlm efter en 5 timamr lång bilkörning ifrån Tjörn, så nu är jag tillbaka och nu ska det fortsättas att blogga..


I bilen..

Sitter nu i bilen på väg ner till Göteborg, mår sisådär efter gårdagen, blev lite väl mycket sprit, men men, tur att pappa kör då..

Kommer fortsätta och blogga ifrån resan till Göteborg samt semestern där nere..


Skönt och inte köra för en gång skull..


Snart blir han vår..

På söndag hämtar vi Casper, det är en kinesist nakenhund, låter fult, men såååå gooooo hund. Pappa är ju allargisk, men denna hund fixade han..

Ska bli  sååååå roligt med hund..


Nyköping..

Första stoppet på väg ner till Göteborg, sitter nu på hotellrummet i nyköping och ska strax ner till hamnen för att äta, ska bli skojj!

Imorgon kl 07 går bilen till Göteborg & Tjörn...


Hotellrummet, sweeet..


Fri internet, bra skit...

Nej, jag är ingen märkes bög..

Klart jag gillar och köpa märkeskläder, inge snack om det! Men ibland kan man göra riktiga fynd. Har haft två lika skjortor tidigare, nu kostade dom bara 149 kr, ja du läse rätt *hahahha*

Sist hade jag min skjorta i ett år utan problem, den andra som jag köpt söp jag bort på en finlandsfärga *haha*

Iaf var jag och shoppade en snabbis idag..


Passade på och köpa två blåa, en röd och en fräsh röd pikè...

Vad tycker du ?

10 år med körkort..

Idagarna har jag haft mitt körkort i 10 år, lyckas behålt ett och samma också under alla år..


Svar

Blev lite reaktioner igår när jag skrev att jag vägrar göra modeller smalare än vad dom är, och många håller med mig vilket är bra!

Vill bara förklara att jag fotar för att skapa grymma, fräsha och snygga bilder, inte för att göra en modell smalare eller så, det är därför jag e imot sådan retuschering...

2 flygbilder..

Några som följt min blogg och som känner mig lite vet att jag även är ute på Arlanda och fotar lite flyg ibland, här om dagen fick jag upp två bilder på Airliners.net, en sida där man kan ladda upp bilder, tyvärr är dom STEN HÅRDA på vilka bilder som kommer upp och inte, 3 screeners bedömmer bilder där, men ändå fick jag upp två st denna gång, roligt!


Klicka här för att se den större:
http://www.airliners.net/photo/1552523/L/


Klicka här för att se den större..
http://www.airliners.net/photo/1552522/L/

Snälla, gör mig smalare, Fuck off...

Vad faaan är det med tjejer idag och utseende fixering? Sorry om jag blir förbannad, men vaaa faaaan. Här plåtar jag söta och snygga tjejer, iaf vissa av dom, och nästan alla vill att jag gör dom smalare & smärtare än vad dom är i verkligheten, varför är det så ?

Faaaan, vad nöjd över den du e istället, och känner du dig inte bekväm med att fota mode, fashion eller om det är underkläder så skit i och fota, för jag kommer faaaaaan inte längre göra modeller smalare än vad dom är, så är det! Då kan jag lika gärna skita i det, eller ta betalt per bild som jag gör modellen smal..

Självklart tar jag in veck och så, men inte göra en modell ifrån stl 38 till 34 typ, fuck off!

Aja, nu har jag sagt vad jag tycker! Vad tycker du ?

OBS!
Denna bild på Jaquline är bara och visa hur många modeller vill ha det, Jaquline är själv imot att manipulera en modell så att hon blir smalare än vad hon är, detta är bara för att visa..


3 dagar, sen Göteborg..

Nu blir det bara och jobba 3 dagar, sen drar jag ner till Göteborg några dagar och har en liten semester.. Ska ner och hälsa på min gamla chef, vars pappa fyller 70. Ska bli roligt. Samtidigt följer mamma  & pappa ner då!

Hoppas på bra och härligt väder..


Påväg på Marstrand.


Siter vid Marstrand och tar en öl..

Färdiga bilder på Marie..

Här kommer några färdiga bilder på Marie...



     

2 skärmar och ett ritbord..

Nu har fixat en till skärm till min dator, det gör att jag kan strukturera upp mer när jag sitter och redigerar & retuscherar, samt att jag skaffat mig ett ritbord, vilket gör det enklare och mer känsla när man också redigerar & retuscherar..

Så nu hoppas jag att sakerna fungerar och att man vänjer sig med dom sakerna, lär väl ta någon vecka eller så.. Men känns redan rätt bra...


Två 22" skärmar finns nu på mitt databord..


och ett ritbord...

Frukost ifrån Gateau

En rikigt god och härlig baugette ifrån Cafè Gateau, en söndagsmorgon kan inte starta bättre, iof har jag varit och jobbat sen 0630, men är nu hemma igen, snart ska jag brja redigera fler bilder ifrån gårdagens plåtning..


Skärp en bild..

Tänkte nu visa med en film och en före & efterbild hur man skärper upp vissa delar i en bild, för att få fram detaljer så som ögon, mun, hår och kläder m.m

Detta är ett enkelt sett för att göra bilder lite bättre för ögat tycker jag.  Detta ska göras när du är helt klar med bilden och har skalat ner den till den storleken du vill ha, då ska du skärpa upp den...

 

Redigera i snabblagermask -----> tryck på Q så kommer du i det läget.
Välj rätt pensel och storlek.
Pensla på dom ställerna där du vill att skärpan ska litte.
Gå nu ut snabblagermask genom att trycka på Q igen.
Nu markeras en massa i bilden, gå nu upp i menyn ---> MARKERA ----> OMVÄND
Nu ska du skärpa upp, menyn ---> FILTER ---> SKÄRPA --> SKÄRPA
Nu har du skärpt upp dom delarna som du velat, avmarkera markeringen nu så ser du skilnad..

Vad tycker du ?

Här visar jag då en före & efterbild, det är inte super mycket man ser, men man får fram dom små detaljerna som är viktigt...


Marie..

Efter 9 mån så blev det äntligen en session av med Marie, och vilken jävla session det blev, hon e faaaaaan helt jävla gryym! Vacker e hon också, synd att hon inte är singel *hahaha*

Här e iaf en bild ifrån plåtningen idag..


32 ställen...

Nu tänkte jag visa vad det är jag gör i photoshop när jag skönhetsretuschar eller vad man ska kalla det.. Tar bort saker som kan störa ögat, exempelvis; leverfläckar, hår som är ivägen, ärr, ojämnheter i huden m.m.

Här ser ni ungefär hur mycket kan det vara i en bild, 32 punkter "skönhetsretuscher" i denna bild..


32 ställen på denna bild är fixade i Photoshop..


Mycket handlar....

Tror mycket handlar om att hitta rätt känsla för redigering & retucshering. Här kommer jag visa 3 st bilder, första bilden är direkt ifrån kameran, och tittar ni på den så har den ju direkt inte speciellt ljus eller så, tror snarare att det gäller och sätta en bra redigering& retucshering om man inte lyckas få till det direkt..


Denna bild är tagen direkt ifrån kameran..


Såhär ser bilden ut efter att jag fixat den i Lightroom..


och såhär blev slutresultatet efter att bilden varit i Photoshop...

Det är faaan inte så jävla svårt..

Det är faaan inte så jävla svårt och göra snygga & bra bilder, ska försöka förklara på 1 min hur man gör!

1. Sätt ett ganska enkelt grundljus, en blixt snett bakom, en blixt snett framför modellen...

2. Plåta i RAW.

3. In med skiten i Lightroom, dra och fixa med sparkarn och värderna.

4. Sen vidare till Photoshop där du små retuscherar och fixar det sista..

5. Så, nu har du en förhoppningsvid en bra bild ?

Hängde du med ?

Hanna 2.0

Lite nyretuscherade bilder på Hanna som jag fotade för några veckor sedan.

Vad tycker du ?






Robinson kändis.

Minns nu Zübeyde ifrån robinson som gick för många många är sedan ? Här hittade jag lite skojjiga bilder på henne som jag plåtade för en tidning..






3 plåtingar..

I helgen kommer det blir 3 plåtingar, och massa före & efterbilder samt retusch videos, så håll ut..



Så...

Idag efter jobbet så åkte jag till firman som skulle "logga" min bil, och såhär blev det, Själv är jag sjuuuukt nöjd! Riktigt coolt faktiskt..

Vad tycker du ?


rikgit nöjd!


båda sidorna är såhär..


Framtill


baktill

Förlåt..

Förlåt att det dröjer lite med alla tips och så, men just nu har jag såå sjukt mycket och göra på eftermiddagarna att jag knappt inte hinner göra saker själv, det är mitt nya företags som jag startat upp som tar all tid, med bil, papper m.m.

Tar mer tid än vad man tror ska ni veta..

Men hoppas kunna skriva lite till helgen, eller redan imorgon kanske.. Så länge får ni titta igenom min blogg, finns massa tips & trix på den..

TV i bilen..

Idag köpte jag en ny stereo med DVD spelade och 3" skärm i, rätt coolt.. Och imorgon ska jag logga hela bilen med min företagslogga, ska bli spännande..


24 små tips och tänka på..

Tipsen kommer ifrån Fredrik Åström på modellbilder.se, Tack för att jag fick skriva ut dina tips på min blogg..

1. Fota RAW - det ger för många fördelar för att hoppa över. Med RAW kan du både rädda dina misslyckade bilder och hitta helt nya utseenden för bilderna. Direkt konvertera till svartvitt, lätta upp skuggor och vid behov framkalla två versioner, en med bra himmel och en med bra modell/förgrund, och sedan lägga ihop dem.

2. Fota med bländarprioritet när du är utomhus och i naturligt ljus. Ställ in den bländare du önskar och justera Iso för att få tillräckligt kort slutartid för att ta handhållna bilder. Dvs snabbare än 1/125 sekund när man fotar människor.
Man hör på kameran när slutartiden är farligt långsam.

3. Skaffa en reflexskärm som har en vit halvgenomskinlig duk som kan skugga modellen och ge smickrande ljus även i högsommarsol.

4. Fota på kvällen, i skugga eller i mulet väder. Den svagare solen ger mer mjukare mer smickrande ljus. Det är orättvist mot modellen och mot sig själv och slöseri med tid att ge sig ut mitt på dagen med strålande sol och försöka få bra bilder i sämsta möjliga förutsättningar om man inte vet precis vad man gör.

5. Köp en kamerablixt du kan ställa på stativ och trigga från kameran. Exempelvis Nikon SB 600. Trigga med kabel eller med radiosändare. Att få ljus som levereras perfekt mot modellen för att sätta skuggor och highlights där du vill ha dem är mycket värt för helhetsintrycket. Har du inte blixt på stativ i någon form så är du bara en person som lallar runt med en kamera och dina kunder kommer tycka att de själva skulle kunnat ta samma bilder med dotterns kamera.

6. Komplettera med ett vitt halvgenomskinligt paraply till ovanstående för att få mjukare ljus och mjukare övergångar mot skuggor. Perfekt recept för bilder på gravida och bebisar.... och det mesta i övrigt annars också.... bröllop osv. Behöver du mer ljus, så köp softboxparaply som trycker mer ljus framåt, eller tejpa fast 1-2 extra blixtar på den på stativet.

7. Sätt ljuskällan ovanför huvudhöjd, så att skuggan av näsan, nässkuggan, pekar neråt åt något håll. Reflektera gärna ljus underifrån med reflexskärm eller vit kartong.

8. Använd ljusa väggar i omgivningen som reflexskärmar att studsa naturligt ljus eller blixtljus i.

9. Använd bara en fokuspunkt i kameran, så att du bestämmer var skärpan ska ligga. Lägg fokus på det öga som är närmast kameran, och tryck ner avtryckaren till hälften. Sedan panorerar du om kameran så att bilden får en trevlig komposition.

10. Fota modellbilder med brännvidder mellan 30-200 mm. Ansiktsbilder med brännvidder runt eller över 100 mm. Helkroppsbilder efter behag, men se upp för otrevliga vidvinkeleffekter som gör modellen orättvisa genom att förstora fel kroppsdelar.

11. De enda verktyg du behöver lära dig för basic retusch är clone brush på 25% eller 85%, step to step markeringslassot och funktionen liquify. Kraftfulla trots sin enkelhet.

12. Retuschera bort 85% av ringarna under ögonen. Gör tänder vitare om det behövs. Ta bort blodådror på ögonvitan. Lägg en svart ring runt ögats iris för mer intensiv blick. Förstärk ögonreflexen genom att dutta dit vita pixlar. Ljusa upp pupillen och höj kontrasten för lysande ögon. Ta bort ärr på armarna och gör gula/smutsiga fotsulor rosa.

13. Om du använt flera ljuskällor som syns i ögat och saknar symmetri så retuschera bort alla utom en reflex som ska ligga i övre delen av ögat.

14. Se upp för dubbelskuggor, som kan komma av flera blixtar med ungefär samma effekt. Speciellt märkbart vid fötter. Skärma av blixten eller retuschera bort ena skuggan.

15. Programmera ett macro/action som automatiskt sparar den bild du håller på att jobba med med i en katalog, och samtidigt gör en mindre version för webben, skärper upp den automatiskt och sparar den. För att spara bilder är en tidstjuv som kostar många retuscherade bilder. Mitt action gör 6 mindre varianter av alla bilder med olika effekter och beskärningar och sparar 2 fullstora med olika skärpa. Jag ska utöka detta till 12 varianter.

16. Skaffa en hemsida/blogg och ladda upp bilder så att andra kan se dem.

17. Skaffa kompisar som kan bära och hålla i dina blixtar, reflektorer, och softboxar när du ska fota utomhus. Ovanligt bra bilder behöver oftast ovanligt jobbiga prylar.

18. Gödsla med bilder. Minneskort är billiga. Behandla din kamera som det verktyg det är. Du försöker inte slå ner en spik med ett enda slag. Bli en filmspruta och testa fota från höften, låt kameran hänga 10 cm från marken eller långt över huvudet och plåta på... Fota ut genom bilrutan. Tro mig minst en bild på 50 blir fantastiskt bra.
Kör på sexbildersregeln. Ser du något riktigt lovande genom sökaren är det bättre att ta sex bilder av det än bara en.
Med fler bilder ökar du sannolikheten till tekniskt perfekta bilder. Bilder med rätt fokus och bilder utan oskärpa. Dessutom kan du hitta läckra effekter från lekbilderna som du kan använda dig av medvetet.
Testa udda inställningar, vrid på kameran, fota i motljus och samtidigt ger du dig en massa överraskande julklappar när du sitter och kollar igenom bilderna.

19. När du komponerar bilden väljer du beskärning och perspektiv och var i bilden modellen ska befinna sig i förhållande till bakgrunden. Ibland får man be modellen flytta sig, så att det inte i bakgrunden står ett träd som ser ut att växa upp ur hennes huvud.

Det kan bli mer spännande bilder om modellen inte står precis mitt i bilden på alla bilder. Låt modellen få stå ut mot kanten, eller kanske kika in i bild.

Om bakgrunden är väldigt detaljrik, med många grenar, kan det vara lämpligt at välja ett kortare skärpedjup som suddar grenarna medan modellen förblir skarp.
Då isoleras hon från bakgrunden och bilden blir mer harmonisk.

20. Att posera modellen kan vara svårt för oerfaren modell och fotograf. Värsta scenariot är att modellen ser nollställd ut, rädd, känslolös eller har samma ansiktsuttryck på alla bilder. Det är bra att ha med sig idébilder och måla upp ett scenario där modellen får utrymme att spela en roll. Att modella är lite teater och drama och det hjälper att uttrycka känslor om man får gömma sig bakom en roll.
Det kan vara bra med uppvärmningsbilder innan man satsar på att ta dagens bästa bilder.

21. Välj lättfotade modeller. Modeller med risigt hår, glugg mellan tänderna eller sneda tänder, små tänder, små ögon, ögon i olika höjd, skelande, eller olikt formade ögon har svårare att nita en hög procent bilder med bra ansiktsuttryck.
Samma med modeller som har korta ben, korta tjocka fingrar eller har en kroppsform som trycker ihop kroppen, rundar ansiktet och inte ger lemmarna spelrum att visa upp sig och dramatisera. Det är svårare att hitta poser som fungerar med en tjock modell. Dansöser brukar vara slanka och graciösa. Det beror naturligtvis på vad du är ute efter, men det skadar sällan att ha en tiopoängare framför sig.

22. Modellen kan få för sig att fotografen är någon slags övermänniska som man inte får göra bort sig inför och det kan ge stela bilder. Använd din sociala kompetens, skapa en avslappnad stämning och försäkra modellen om att ni är på samma nivå och att det är helt ok att testa miner och poser som känns rätt. Stressa inte. Ha kul tillsammans.

23. Leverera bilderna från sessionen snabbt. Helst redan nästa dag. Modellen är ännu mer nyfiken än du eftersom at du redan har sett det mesta du fotat genom objektivet, medan hon stått på andra sidan och presterat i blindo. Justera de rawbilder du tagit, sortera bort de dåliga bilderna, och skicka iväg små versioner till modellen så hon får se.


24. Bygg inte upp berg av bilder du lovat retuschera och dra ut på retuschen månader i sträck. Jag har själv riktigt dålig fart på leverans av retuscherade bilder och det äter upp kraft och energi samtidigt som samvetet inte tillåter att man ser en film på TV eller äter pizza med polare eftersom att det finns annat man borde göra innan man får slappna av. Försök att pumpa ut bilder och sessioner till de du fotograferat med jämna mellanrum. Man behöver inte retuschera allt man fotar och alla ombyten och långt ifrån allt behöver bli sessioner. Dessutom kan modellen vara nog så glad över oretuscherade oförfalskade bilder.

Texten kommer ifrån Fredrik Åström på Modellbilder.se, vilket jag fick godkänt av att ta denna text..

Min bild i nya nummret av MOORE

Gå och köp den, eller så skiter du i det. Det är en Sveriges snyggaste singeltjejer nu i tidningen MOORE, men jag hittade faaaan inga snygga tjejer i den, pinsamt och se vissa tjejer och deras bilden i tidningen. Bläääääää.. Men ett gamalt ex var med såg jag.., hahahha...

Men men.. Jag och Jaquline gjorde denna bild på 20 min, redigerade bilden på 5 min, eftersom vi hade en sjukt tajt deadline, men med kom den iaf, skojj för henne, för mig är den väl inte den bästa bilden jag tagit, men men...


49.50 kr kostar den, max 10 snygga tjejer, vilken besvikelse..


Sidan 51 ser ni min bild på..


Här e bilden, inget och hurra för direkt... Har gjorde betydligt bättre bilder med Jaquline..


Bilden togs med en blixt i en liten 50x50 softbox...

Längtar till Thailand..

Nu var det länge sedan jag var i Thailand och kollade till min lägenhet, sist var i Mars. Men hoppas nu kunna åka 2 veckor i Sep, ska blir rikigt skönt! Kommer ju knappt inte vara ledig i sommar, så då är två veckor förtjänade att åka...

Vad har du för planer ? Ska du stanna hemma i sommar eller resa någon vart ?

Här kan du se bilder ifårn min 1½ månad i Thailand:
http://robertpetersson.blogg.se/2008/december/


På nyfött..

En gammal session som jag gillade rätt mycket har fått en liten ny retusch..

trevlig söndag på er!






Stabilt som faaan...

Går igenom lite bilder från förr, hittar då lite bilder som jag gjorde för en tidning, Dr Alban, hans fru och barn. Stabilt som faaaan..


Första plånboken..

Det börjar bli mer och mer kontokort nu när jag startat upp firman, och det innebär en störra plånbok. Det blir min första plånbok på jag vet inte hur länge, tidigare har jag bara haft korthållare, men nu är den släng och en riktig plånbok inköpt!


Ryktet säger...

Ett ryckte säger att jag har 2 bilder som är publicerade i tidningen Moore, ska genast springa ner till någon affär och köpa den..

Smalare och med större bröst..

Tänkte nu visa i en retusch video hur man kan göra en person tjockare eller smalare. Det är inte så svårt, gäller bara och hitta rätt känslan i bilden så det inte ser onaturligt ut..

I detta tips så ÖVERDRIVER jag effekten för att ni ska kunna se hur man kan göra!




Överdrivet, ja jag vet...

I Photoshop så går du in under Filter ---> Gör flytande.
Sen är det bara och leka med verktygen där, går och göra en hel del roliga saker. Tänk bara på och ändra storleken på "penseln".

Lycka till!

Ibland...

Ibland misslyckas man helt med orginalbilden, och får lägga ner lite extra tid på att redigera/retuschera bilden i Photoshop.. Denna bild tog jag på min vän Helena för 2 år sedan, var stressad och höftade med inställningarna. Men efter lite photoshoppande så lyckades vi få till bilden någonlunda..


Orginalbilden ifrån plåtningen..


Den färdiga bilden efter lite "photoshoppande"

Nej, du behöver inte var smal med stora bröst..

Idag behöver man inte ha en trådsmal kropp och stora bröst för att vika ut sig i tidningen.. allt går och fixa med photoshop, det lovar jag!

Här tänkte jag visa ett exempel på hur man kan göra en normalbyggd tjej smalare och med störra bröst! Vill påpeka att det är mycket mycket sällan jag redigerar på detta vis, för jag tycker man ska vara nöjd över det man har, men vill ändå visa hur det kan se ut, och hur många tidningar gör!

Vad tycker ni ?


Har gjort ett "grov" exempel, så ni förstår lite hur man kan göra!

tidsfördriv..

Vad gör man inte om man inte har något bättre för sig, jo, man tar fram lite gamla bilder och försöker hitta på något rolgit med dom..


Inte bara modeller..

Det är inte bara modeller jag fotar, även flygplan på Arlanda ibland när jag har vägarna förbi.. Och även här gäller det att redigera / retuchera bilderna för att få dom rikgit bra, och även ta fram skärpan i dom..



     

Pool till landet..

Nu har vi installerat våran "pool" eller vad man ska kalla den, den är 2m i diametern, rymmer ca 1500L och man kan sitta 4 pers i den. Sen kan man ställa in temperaturen ifrån 20 -40 grader som man vill ha i poolen, plus att det är "massage" bubblor i den också *hahaha*

Kl 10 åker jag hem till Huvudstaden igen för att fota lite, hörs senare!


Sitter och installerar den nya poolen på landet...


Bubbel bubbel..

Nu i skärgården, och imorgon..

Nu sitter jag på landet i skärgården, ön heter länsö och ligger 13 mil ifrån Sthlm.. Såå skönt att sitta här och bara ta det lugnt! Men imorgon åker jag hem, och ska skriva och visa lite retusch knep, roligt va ?


Solnedgång vid bryggan..

Svar till Tony & Marcus..

Fråga 1:

Hur många blixtar klarar du på en laddning av batteriet?

Kör du två blixtar?
Passar på att tacka för dina tips etc som ligger på en nivå som passar mig bra!


Fråga 2:
Jäkla smart lösning =)
Vad är de för spec. på din omvandlare?

SVAR:
Bilbatteriet klara av ca 180-400 blixtar, beroende på vilken styrka man kör blixten på, men jag brukat snitta 300 kanske.. Jag använder bara en blixt när jag e ute...

Omvandlaren måste ha en rak cinuskurva som det heter, annars kan blixterna gå sönder, du hittar en sådan på Clasohlsson för ca 700-1000 kr beroende på....

TIPS!
När du köper en sådan omvandlare så kan du även koppla in den till bilens Cigg-utag, vilket gör om du har möjlighet så kan du ha bilen parkerad nära modellen och där ni ska plåta, då kan du ha bilen igång och fota direkt ifrån omvandlaren som går på bilen, alltså fota hur många/mycket bilder du vill utan att tänka på att bilbatteriet tar slut!


Snart helg!

Nu är det inte många timmar kvar, sen sitter jag i en bil påväg upp till landet i skärgården! Ska bli såå skönt! Annara brukar mina helger gå till att bara plåta en massa, men denna helg blir det ingen fotografering, kanske söndag, får se..

Men iaf ska vi köpa en pool upp till landet idag, ska hämta den i uppsala, men hur jag ska få med mig den ut får vi se...

Men tips & trix kommer att komma upp i helgen! Så lugn!

Vad ska du göra i helgen ?

Privat inlägg..

På senaste tiden har det knappt varit några privata inlägg, men nu kommer ett! Idag fick jag min bil, sååå glad! Bilen är nu min nya firma bil, till nystartade företaget som jag nyss dragit igång, RP Måleri.


www.rpmaleri.se


Min nya bil till företaget..

Till Björn..

Fråga:

Tackar för en intressant blogg! Fototipsen ligger på helt rätt nivå för mig. En fråga bara, hur triggar du blixtarna? på bilden ovan ser det ut som du kör med kabel. Kör du den rätt in i kameran eller kör du trådlöst någon bit? Och vad kör du för blixtar utomhus. Har du batteripack till dina studioblixtar eller kör du någon hot-shoe variant där?

Svar:

Jag triggar mina blixtar med sync-kabel direkt ifrån kameran till ena blixten..
Uthomhus har jag ett bilbatteri, och en omvandlare, fungerar toppen och är ett billigt alltenativ, ca 950 kr kostade allt, jämnfört med portabla blixtar och aggrigant för över 6000 kr...

Såhär kan det se ut när jag fotar ute...


Svar på kommentar..

Fått några förfrågningar vilka inställningar jag kör på kameran när jag fotar, och här kommer dom:

Nikon D300
ISO 200
Slutare 125/1 - 160/1
Bländare f 5.6 - 6.3

Den inställningen utgår jag ifrån, sedan tittar jag på hur bilderna blir i kameran, och i datorn. Men missar jag något så justerar jag det i Lightroom sen!

Sluta och fota i JPG

Vill du utveckla ditt fotande, eller utveckla efterbearbetningen av dina bilder, rädda bilder som är dåliga, få mer kontroll över bilden? Sluta då och fota i JPG och börja fota i RAW, jag lovar dig att allt blir så mycket bättre...

En bekant, Pontus hade fotat denna bild, men var inte rikigt nöjd över ljuset & färgerna i bilden! Visst kan du göra mycket i en JPG bild, men inte alls lika mycket som i en RAW bild, så hade Pontus fotat i RAW här, kankse han skulle kunnat fått sin bild som han hade velat med exponering & färger, så mitt tips är, Börja fota i RAW!


Foto: Pontus Andersson..

försökte fixa till bilden lite trots en JPG, 4 min senare blev det såhär..

ljussättning, del 0,5..

Kl e strax efter 05, och jag tänkte skriva ett lite spontant ljussättningstips innan jag åker till jobbet!

Eller, jag vill bara visa hur mina ljussättnig har varit på dom senaste 4 sessionerna som jag tagit, basic ljussättning med ändå blir bilderna bra.. Vill ju bara säga att jag fotar i en liten studio och får göra det bästa av det..

Hoppas jag iaf kan tillfredställa något med detta tips, inte så advancerat, men det visar hur jag gjort...



Studion är ju bara 4.20 lång, det gör att jag placerar modellen rätt nära bakgrunden.. jag låter en softbox "slå" hårdare ifrån höger sidan, medans jag har ett vitt paraply snett bakgifrån på modellens höger/vänster sida, beroende på hur man ser det.. Den blixten har jag knappt ingen effekt allt på..


Såhär ser mina billighets blixtar ut, men räcker gott och väl för mig.. Detta är den högra blixten som står på 1/4. Den bakom modellen har jag på 1/8..


På denna bild ser ni ju hur mina blixtar står...

Detta är ett mycket enkelt ljussättningstips, men jag tycker ni ska testa detta.. Lek er fram, testa lite med styrka och så på dom olika blixtarna.

Men kom ihåg! FOTA I RAW, det gör att du kan redigera bilden mycket mycket mer än bara en vanlig JPG, blir bilden över eller underexponerad så fixar du det lätt i t.ex. Lightroom.

MEN

Har du tillgång till assistent, eller kankse 3 blixtar och leka med, så tycker jag du ska andvända en reflexskärm eller en till blixt, och då tycker jag du ska placera den på vänster sida om modellen,  snett framifrån..

Detta är bara ett lite tips, kommer skriva mer senare, så ni vet..

Letar nya modeller..

Är du modell, eller är du intresserad av att göra en photosession med lite olika teman ? Just nu söker jag mellan 3-6 modeller för att göra massvis med plåtningar i sommar, allt ifrån mode, fashion, porträtt, bikini, sensuella samt glamourbilder..

hör av dig på: petersson_robert@hot...


Kommer skriva olika delar nu...

Kommer ifrån och med imorgon börja skriva olika delar om fotografering, vet dock inte vilken/vilka tips jag ska börja med! Men det kanske blir om ljussättnig...

Kommer hända mycket nu..

Tack alla för väldigt bra och trevliga kommentarer jag har fått! För inte så länge sedan så frågade jag er bloggläsare vad ni ville att jag skulle skriva om, och fick väldigt mycket tips om vad ni vill läsa.. Och här e det som ja nu innom några dagar kommer börja skriva om;

- Allt runtomkring modellen, hur jag jobbar, hur jag får modellen att slappna av, hur vårt första möte ser ut, hur vi går igenom upplägget av plåtningen, samt lite hur man ger en modell lite direktiv under en plåtning, och hur man får henne att känna sig avslappnad!

- Sen även visa mer retusch tips

- Studio tips..

Vad tror ni om detta ?


RSS 2.0