Reflektorn, en liten kostnad, men hjälper dig mycket!

Blixtar kanske är en självklarhet för vissa fotografer när dom fotar sina modeller ute. Men har man inte tillgång till blixtar eller kankse inte har investerat i ett par än så fungerar en reklektor otroligt bra.

Finns olika storlekar reflektorerna, och olika färger på reflektorerna. Dom olika färgerna är lite beroende på vad för ljus du vill reflektera på modellen.. Prisklassen varierar mellan 500 kr och uppåt..

Ställer du en modell med ryggen mot solen så blir modellens ansikte och modellens framsida mörk och tråkig, då är det perfekt om du har en reflektor som du då kan reflektera upp modellens ansikte och kropp för att få ett mer intressantare ljus och få bort skuggorna. Så har du ingen reflektor idag, så tycker jag du ska köpa en om du aldrig provat. Ger betydligt bättre och roligare bilder..

Detta tips är säker en självklarhet för många fotografer att man andvänder sig utan av reflektor, men jag tror nog att det finns ett par där ute som inte gör det, kanske vänder mig mest till dom då, och även kanske till några modeller som gärna ville veta lite...

Här kommer 4 bilder som gör så att man ser lite dess funktion och lite hur man använder den!

reflektor

reflektor 2

utan reflektor:
utan reflektor

med reflektor:
med reflektor


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0